Apartamentele OTV put de nu-i adevărat!

– „Apartamentele OTV put de nu-i adevărat!” – titrează Academia Caţavencu, arătând că undeva în cîmp, la zece kilometri de ultimul rînd de blocuri din Bucureşti (verificat pe kilometrajul maşinii), se văd construcţiile înalte şi drepte. „Imediat ce am deschis portiera, m-a învăluit mirosul. Puternic şi chimic. E acel miros năprasnic care, pe şosea, în maşină, naşte nevinovata întrebare: s-a băşit careva?”, îşi începe relatarea redactorul ziarului.

.

Miercuri seară mi-am vizitat un prieten. De curînd, el şi-a cumpărat un apartament în „complexul rezidenţial“ al fraţilor Negoiţă din Popeşti-Leordeni.

În scara blocului era o mizerie timpurie, semn că noii locatari s-au acomodat rapid. La cîteva luni de la inaugurare, blocul dădea semne de oboseală pe interior. În lift, becurile lipseau. De la primele schimburi de impresii, am aflat că nu s-a dat drumul la gaz, deci nu merge centrala.

Prietenul meu, care la început era încîntat de achiziţie, căuta deja să-l închirieze. Cînd a cumpărat apartamentul i s-a spus că va locui într-un orăşel cu toate facilităţile. Se vor deschide magazine, grădiniţe, şcoli şi parcuri. De cîteva luni a rămas totul în aer. În aerul irespirabil din zonă.

Din cauza crizei, în locul mall-ului promis stă un schelet din beton abandonat între buruieni.

Singurele instituţii funcţionale din împrejurimi sînt groapa de gunoi Glina şi societatea Protan, cel mai mare incinerator de animale din ţară. Fericiţii plătitori de rate din complexul rezidenţial aproape că văd movilele de hoituri de la balcon.

Dacă îl asculţi pe Diaconescu, oferta emisiunii miroase a petale de trandafiri: săptămînal, se dau trei apartamente în valoare de 100.000 de euro fiecare şi trei autoturisme Mercedes C Classe în valoare de 60.000 de euro bucata. Wow! Dar, pentru ca un spectator să poată participa la concurs, trebuie să îşi facă un abonament la publicaţia online www.sutalasutaadevarat.ro, cotizînd prin SMS-uri de 3,57 euro.

Conform ziarului Adevărul, firma Videoprod Industries, care deţine această publicaţie online, este şi organizatorul emisiunii. Compania a fost înfiinţată în luna mai a acestui an şi este deţinută de o căsuţă poştală pe nume RTMB Production LLP.

Cît costă apartamentele de 100.000 de euro din Confort City pe care le promite Dan Diaconescu?

Ne-am băgat nasul prin ofertele de pe site-ul Domus Stil, firma fraţilor Negoiţă. Cel mai scump apartament, cel de 3 camere, la care capeţi cadou şi o maşină, costă 79.000 de euro, plus TVA. Teoretic, acesta ar putea fi apartamentul de 100.000. Dar, de fapt, cîştigătorii primesc şi apartamente de două camere, care se găsesc la preţuri între 59 şi 62 de mii de euro.

L-am sunat pe Ionuţ Negoiţă, care ne-a declarat: „Firma Videoprod Industries a cumpărat 15-18 apartamente. S-a discutat de un preţ mai bun decît cel de pe piaţă. Discount-ul e în jur de 15-20%. Pe măsură ce emisiunea avansează, or să mai cumpere şi alte apartamente, dar nu vă pot spune despre cîte e vorba.“

Integral în Caţavencu

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
 1. cuculus spune

  muriti toti de ciuda pe diaconescu…il repspect pt toti banii facuti… a facut mai multi bani decat orice speculator imobiliar, bravo dan diaconescu

 2. iulia spune

  Se vede ca sunt interese mari, s-a ajuns sa se exagereze cu priivire la Confort City, Va e frica de concurenta??? Mai vb peste cativa ani. Nu erau nebuni cei care locuiesc in complex sa=si achizitioneze apartamente daca ar fi fost adevarat articolul. Sa cercetati, si apoi sa scrieti articolul.
  Felicitari d-nului Diaconescu.

 3. Cristina spune

  Intrebati membrii PDL de aceasta emisiune, poate stiu ei ceva:)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.