EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(0%)
RUB
0,06 RON
(0%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Becali îşi cere în instanţă banii pe ouă

0

– Societatea Avicola Iaşi, la care acţionar este Gigi Becali iar administratori sunt nepoţii acestuia, a dat în judecată firma suceveană Mer Dum cerându-i aproape 5.000 RON pentru ouăle livrate în iulie 2007

– Patronul Mer Dum SRL, Gheorghe Filipciuc, susţine că la acea dată vânduse en-gross-ul altei societăţi. O sumă de 4-5.000 RON nu este mare pentru mine, dar nici nu vreau să mă ia cineva de prost şi să plătesc pentru ceva ce nu am cumpărat”, spune Filipciuc

.
Conducerea unei firme la care acţionar este europarlamentarul Gigi Becali şi-a amintit că are de recuperat o datorie de acum doi ani de la un patron sucevean şi drept urmare l-a acţionat în judecată.

Mai exact, Avicola Iaşi, unde europarlamentarul din Pipera este acţionar majoritar, a acţionat în instanţă societatea Mer Dum pe motiv că aceasta nu i-ar fi plătit 24.120 de ouă, livrate încă din data de 25 iulie 2007.

Suma pentru care firma ieşeană şi cea suceveană se vor judeca este însă derizorie, raportată atât la averea lui Gigi Becali, cât şi la cea a patronului sucevean Gheorghe Filipciuc. Până în 2007, acesta din urmă a deţinut un en-gross, în zona industrială Şcheia, pe care l-a vândut altei societăţi, în luna mai 2007, cu două luni după data în care Avicola a emis factura.

„Imediat după încheierea unui pre-contract de vânzare-cumpărare, în luna mai, nu am mai făcut niciun fel de comandă ca să nu am marfă pe stoc atunci când se va face vânzarea propriu-zisă. Eu mai am un hotel şi restaurant, dar nu avea rost să cumpăr 24.000 de ouă pentru că nu aveam ce să fac cu atâta marfă”, a spus Gheorghe Filipciuc.

De asemenea, patronului sucevean i se pare ciudat ca, timp de doi ani, nu l-a înştiinţat nimeni de la Avicola Iaşi că are de plătit o datorie.

Gheorghe Filipciuc susţine că a primit invitaţia, din luna februarie 2009, de înţelegere amiabilă de la reprezentanţii Avicola, dar întrucât în contabilitatea firmelor sale nu exista nicio factură neachitată şi niciun contract încheiat cu societatea ieşeană, nu a considerat că trebuie să meargă la negocieri.

O sumă de 4-5.000 RON nu este mare pentru mine, dar nici nu vreau să mă ia cineva de prost şi să plătesc pentru ceva ce nu am cumpărat”, spune Gheorghe Filipciuc, adăugând că nu exclude ca să fie de fapt o escrocherie de-a unui fost angajat de-al său sau de la Avicola Iaşi.

Sursa: Obiectiv de Suceava

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.