Elena Udrea, bănuită că a dat mită jurnaliştilor

– Comisia Udrea va începe cu audierile ziariştilor care au semnalat nereguli privind cheltuielile de la Ministerul Turismului.

.
Comisia Udrea a debutat ieri la Parlament cu o decizie de păstrare sub discreţie a numelor de jurnalişti care sunt menţionaţi în ancheta de la Ministerul Turismului.

Astfel, problemele legate de plata transportului, a cazării şi a mesei pentru ziarişti, din diferite deplasări (interne şi externe) ale ministerului condus de Elena Udrea vor fi discutate în comisia parlamentară cu uşile închise.

Deputatul Aura Vasile (PSD), membru al comisiei, a explicat în ce vor consta verificările cu privire la deplasările cu jurnaliştii.

„În primul rând trebuie să căutăm hotărârea de guvern prin care se stabilesc baremurile pentru transport, cazare şi hrană pentru diferitele tipuri de deplasări şi cine are dreptul să beneficieze de aceste baremuri.

După aceea trebuie să vedem dacă există un ordin sau o decizie a ministrului privind cheltuielile concrete cu ziariştii şi la ce capitol de cheltuieli sunt încadrate.

Dacă nu există vreun astfel de ordin sau decizie, este clar că este vorba de mită pentru ziarişti. Dacă există astfel de documente, dar sumele depăşesc baremurile stabilite prin hotărârea de guvern, atunci iarăşi se poate vorbi de mită, indiferent cât de mică ar fi suma“, a declarat pentru Cotidianul deputatul Aura Vasile.

În acest moment, deputaţii din comisie nu-şi pot forma o părere pe acest subiect, pentru că, cel puţin „la vedere“ – adică în Monitorul Oficial şi pe site-ul ministerului -, nu există astfel de documente, mai susţine Aura Vasile.

Deputaţii nu vor să repete erorile comise în cadrul comisiei Ridzi. Deputatul UDMR Petru Lakatoş afirmă că Elena Udrea va fi invitată la comisie abia la finalul audierilor.

Nu o să o mai invităm de la început pe doamna ministru, ca să ne aburească aşa cum a făcut doamna Ridzi. Întâi îi vom invita la audieri pe ziariştii care au publicat nereguli, după care, în funcţie de ce vom descoperi în documentele solicitate, îi vom chema la audieri pe responsabilii din minister implicaţi. Abia spre final o vom audia pe doamna ministru“, spune deputatul UDMR.

Sursa: Cotidianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.