Fiscul vrea să-i verifice pe bogaţi după cheltuieli

– Politicienii, cântăreţii la nunţi, funcţionarii cu Ferrari pot sta deocamdată liniştiţi. Sorin Blejnar, preşedintele ANAF, recunoaşte că adoptarea măsurii e „o chestiune de voinţă“ şi va fi aplicată, cel mai devreme, din 2010.

.
Fiscul a luat în vizor oamenii bogaţi din România. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să aibă puteri sporite pentru a putea verifica averile – susţinute sau nu de o activitate economică – ale persoanelor cu foarte mulţi bani, dar şi cheltuielile acestora.

Noi, ca Fisc, trebuie să vedem foarte clar veniturile pe care le realizează o persoană foarte bogată, dar şi nivelul cheltuielilor. Va trebui să regândim puţin declaraţia de impozit pe venitul global, pentru a putea cuantifica veniturile acestor persoane foarte bogate“, a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul Sorin Blejnar, preşedintele ANAF.

Vestea bună pentru cei care ar putea fi vizaţi este că proiectul acesta ar putea fi gata abia peste un an.

„Este un obiectiv îndepărtat pe care mi l-am propus. Peste un an, va exista această propunere, dar nu ştiu dacă va fi şi aprobată“, adaugă Blejnar. Întrebat de ce anume depinde punerea ei în practică, şeful Fiscului a răspuns că „este o chestiune de voinţă“.

De el depinde însă fundamentarea ideii, adică şi propunerea de înfiinţare a unei direcţii în cadrul ANAF specializate în controlul averilor.

Dacă proiectul Fiscului va primi acceptul membrilor cabinetului Boc, noua obligaţie ar putea fi pusă în practică pentru veniturile realizate în 2010. Nu mai devreme, pentru că „nu poţi schimba regulile jocului în timpul dansului“, explică el.

Continuarea în Gândul

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Buzoianu' spune

    Acum v-a venit si voua mintea la cap ?….Ati ajuns si voi la concluzia ca o declaratie,o balanta sau un bilant pot fi „facute”..? Cam tarziu..dar mai bine mai tarziu decat deloc…Daca americanii erau prosti ca voi si se luau dupa astfel de hartii care nu au absolut nici o relevanta despre prosperitatea sau incapacitatea unei persoane fizice sau juridice…nu-l mai prindeau ei in vecii vecilor pe ala care a fost sef la CIA sau la FBI,nu mai stiu exact unde era…cel care vindea secrete…un tradator de altfel…Dar ei au fost destepti…au vazut ca ala afiseaza un stil de viata cu mult peste posibilitatile lui…si li s-a aprins beculetul…(beculet care la voi este imposibil sa se aprinda)..Asa ar fi normal sa faceti si voi..sa-i puneti pe toti nenorocitii din Romania sa justifice vilele si masinile luxoase…si nu sa stati in birouri la racoare sau la caldurica si sa vanati din calculatoare vre-un amarat care n-a platit un impozit de 1000 de ron,ca nu ala pagubeste tara..ci mafiotii pe care voi nu-i intrebati nimic…si care n-au nici macar firme…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.