EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

Geoana: România va parcurge un moment mai dificil în toamnă

România va parcurge un moment mai dificil din punct de vedere financiar si economic in toamna, in lunile septembrie-octombrie, dar sunt semnale pozitive ca economia se va relansa incepând de anul viitor, a declarat presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, intr-o conferinta de presa sustinuta marti la Sibiu.

“Este evident ca partea a doua a anului va fi foarte dificila”, a spus Geoana, care a subliniat ca este obligatoriu ca România sa intruneasca conditiile pentru ca la 15 septembrie sa primeasca a doua transa a imprumutului extern de la FMI si CE, mai ales in conditiile in care in lunile septembrie-octombrie va fi “o gaura in buget”.

Presedintele PSD a subliniat ca autoritatile române trebuie sa profite de prezenta la Bucuresti a reprezentantilor Fondului Mondial International si ai Comisiei Europene.

“Cifrele economice si starea bugetului national arata ca partea a doua a anului va fi una dificila. Nevoia de finantare a deficitului in crestere ne indica, aproape ca o masura obligatorie, indeplinirea masurilor prin care România va primi, la 15 septembrie, cea de-a doua transa a imprumutului extern…

De aceea, trebuie sa profitam de faptul ca zilele acestea sunt la Bucuresti delegatia FMI si cea a Comisiei Europene si fac apel la Guvern României, la ministrii PSD si PD-L pentru a gasi solutii pentru indeplinirea conditiilor”, a declarat Geoana, precizând ca joi urmeaza sa se intâlneasca cu reprezentantii FMI.

Potrivit liderului PSD, sunt semnale ca economia Statelor Unite ale Americii s-ar redresa in cel de-al treilea trimestru si ca, in termen de noua luni, ameliorarea economica va putea fi simtita si din Europa.

“Sunt, in sfârsit, vesti mai bune din America. Exista estimari ca, in trimestrul al III-lea, economia va reveni pe plus. Pe trimestrul al II-lea economia Americii a avut o cadere de numai 1%.

În teoria economica se spune ca atunci când in America incepe relansarea economica exista o durata cam de trei trimestre, adica noua luni, pâna când economia europeana primeste aceste semnale de relansare economica”, a explicat liderul PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata