9.200 de posturi şi 119 agenţii vor fi „rase” de Guvern

– Un numar de 226 de institutii bugetare ce functioneaza in subordinea Guvernului au fost evaluate pâna in prezent si, in urma desfiintarii, comasarii sau fuzionarii au mai ramas 107, fiind reduse astfel 9.200 de locuri de munca, a anuntat miercuri, la finalul sedintei de Guvern, premierul Emil Boc.

.

“Din cele 226 de institutii publice analizate punct cu punct pe parcursul ultimelor saptamâni a rezultat ca, in urma desfiintarii, comasarii sau fuziunii mai ramân 107, din care 33 obligatorii in raporturile pe care România le are cu Uniunea Europeana. Economiile privind reducerea personalului cu 9.200 de salariati sunt de 50 milioane euro”, a explicat Boc.

Acesta a adaugat ca, prin preluarea la bugetul de stat a veniturilor proprii ale unor agentii guvernamentale, precum cea de Cadastru, se vor face economii de 100 milioane euro.

“Menţionez faptul că alte 60 de societăţi comerciale aflate în subordinea ministerului Economiei sau a Transporturilor se află în fază de evaluare – lichidare şi urmează ca, în perioada următoare, să se prezinte situaţia punctuală pentru fiecare dintre ele”, a mai precizat Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.