EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Criza trage şcolile de şoferi pe dreapta

0

Scolile de soferi au intrat in randul victimelor crizei financiare, asta deoarece de la o saptamana la alta numarul de cursanti scade dramatic. Reducerile promovate de scoli nu par a trezi interes, iar doritorii de permise renunta momentan la acest vis.

Oamenii din domeniu sustin ca numarul cursantilor a scazut cu 40-50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. În ceea ce priveste gradul de promovabilitate al elevilor, acesta a crescut.

Numarul mic de candidati pentru urmarea cursurilor de obtinerea a permisului de conducere i-a determinat pe patronii scolilor de soferi din Iasi sa reduca anumite cheltuieli, sa nu mai dea prime angajatilor sau sa renunte la o parte dintre acestia.

Situatia economica le vine de hac si scolilor de soferi al caror viitor este sumbru datorita lipsei elevilor. Numarul cursantilor a scazut cu cel putin 40% pentru fiecare scoala în parte, iar daca la sfârsitul anului 2008 la nivelul judetului activau 80 de scoli de soferi, acum numarul acestora s-a redus la 60.

În unele cazuri, cei care au deschisa o astfel de afacere s-au vazut nevoiti de a înjumatati atât numarul instructorilor, cât si numarul masinilor. Daca în urma cu un an, scolile de soferi erau afaceri profitabile, acum instruirea viitorilor soferi a devenit o cale spre faliment, iar masinile sunt vândute sau închiriate.

Criza din rândul scolilor de soferi nu se resimte si în rândul politistilor, care examineaza candidatii, fapt explicat prin posibilitatea candidatilor de a sustine examenul pentru permis o data pe luna si nu o data la doua luni, cum era anul trecut. Potrivit acestora, gradul de promovabilitate a crescut în luna iunie fata de luna precedenta.

Sursa: Ziua de Iasi

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.