Dezvoltatorii imobiliari au adus de urgenţă expaţi pentru a-şi salva afacerile

– Tiriac a adus un danez, cipriotii de la Omilos pe britanicul Graham Kilbane, in timp ce proprietarii Liberty Center tocmai au recrutat un al doilea englez la conducerea mallului.

.
Companiile de dezvoltare imobiliara au inceput sa recruteze tot mai multi expati in structurile de conducere, in conditiile in care majoritatea managerilor locali nu au experienta unei crize financiare.

„Companiile cauta in aceasta perioada manageri cu experienta, care pot misca lucrurile in directia corecta in aceasta perioada. Majoritatea executivilor din regiune nu au mai trecut printr-o asemenea perioada„, apreciaza Ulrik Rasmussen, partener in cadrul firmei de executive search Pedersen & Partners si unul dintre cei mai activi recrutatori de manageri pe zona de real estate.

Tiriac l-a pus la conducerea afacerii imobiliare pe danezul Bjarne Virenfeldt, cipriotii de la Omilos, proprietarii parcurilor de retail ERA Shopping Park din Oradea si Iasi, l-au recrutat pe britanicul Graham Kilbane, in timp ce proprietarii mallului Liberty Center au adus de asemenea un britanic – Mike Pugh – care a fost recent schimbat cu un alt expat, Robert Fusco.

Acesti manageri nu sunt neaparat mai scumpi decat cei locali. Pentru a reusi, ei trebuie sa aiba acces la particularitatile pietei locale, de suport al echipelor formate din specialisti locali”, spune Rasmussen.

Traficul si vanzarile din Liberty Center sunt mult sub nivelul asteptat de catre dezvoltatori la momentul deschiderii, in timp ce proiectele ERA Shopping Park au si un grad destul de ridicat de neocupare.

Era nevoie de un nou val de manageri, daca te uiti la calitatea slaba a dezvoltarilor, a finisajelor, dar si a riscurilor pe care o serie de manageri si le-au asumat in ultimii ani pentru proiecte cu concepte gresite„, spune Rasmussen.

Ziarul Financiar

Citește și
1 Comentariu
  1. realist spune

    managerii romani sunt fosti sau actuali militieni sau agreeati de structuti, copii sau nepotii de nomenclaturisti, toti scoliti la „colegii de aparare” sau „academii securistice” unde nu invata decit sa sfideze si sa desconsidere clientii, sau sa fure.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.