Adio, conserve din peşte! Se duce şi „Tulco” SA

– Fosta Întreprindere de Industrializare a Peştelui din municipiu, iar din decembrie 1990 Tulco S.A., unul dintre principalii producători de conserve şi semi­conserve din peşte de pe piaţa românească, este la un pas de dizolvare.

– Aşa a hotărât Consiliul de Administraţie, după ce, în ultimii trei ani, societatea a mers din rău în mai rău, iar de anul trecut producţia a fost stopată. De anul trecut, Tulco trăieşte din închirierea şi subînchirierea de spaţii pentru depozitare.

.
Dintr-un raport al activităţii pe anul trecut, rezultă clar că societatea Tulco îşi trăieşte, din păcate, ultimele clipe. De anul trecut producţia a fost oprită, iar obiectul principal de activitate a devenit închirierea de bunuri imobiliare proprii.

Iar cifrele pe 2008 sunt grăitoare: la o cifră de afaceri de 636.950 lei, nivelul cheltuielilor a depăşit cu 596.581 de lei nivelul veniturilor.

În lipsa unor programe de modernizare şi restructurare a capacităţilor de producţie, inclusiv a susţinerii financiare, problema reluării producţiei de conserve nici nu s-a mai pus.

De altfel, în ultimii trei ani – aşa cum rezultă din Raport – ponderea vânzării conservelor din peşte în venituri şi cifra de afaceri a scăzut continuu ajungând ca la nivelul anului trecut să fie zero. Iar prin curtea Tulco îşi mai fac încă de lucru 11 oameni.

Sursa: Obiectiv

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.