Boc: Rămân 107 agenţii din 226, realizându-se economii de 100 milioane de euro

Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, reducerea agentiilor guvernamentale de la 226 la 107, prin aceasta restructurare urmând sa se realizeze la bugetul de stat economii in valoare de 100 de milioane de euro, a anuntat premierul Emil Boc.

“Exista 226 de agentii, autoritati, administratii, centre, companii, inspectorate, inspectii, institute, laboratoare, oficii, regii care functioneaza in subordinea Guvernului.

Din cele 226, pe care le-am analizat punct cu punct pe parcursul ultimelor doua saptamâni cu ministrii, a rezultat ca, in urma desfiintarii, comasarii, fuziunii sau preluarii in diverse structuri ale ministerelor, din 226 ramân 107, cu mentiunea ca 33 sunt obligatorii in raporturile pe care România le are cu Uniunea Europeana”, a precizat Emil Boc.

În urma acestor restructurari, vor fi reduse 9.200 de posturi, care se vor concretiza in economii de aproximativ 50 de milioane de euro.

Astfel, toate veniturile proprii ale unor agentii guvernamentale – precum Cadastrul sau Inspectoratul de stat in constructii – vor fi virate la bugetul de stat si fiecare salariat va fi retribuit cu un salariu corespunzator platii din celelalte structuri guvernamentale, a spus Boc.

Din aceasta preluare la bugetul de stat a veniturilor agentiilor guvernamentale va rezulta o economie de aproximativ 100 de milioane de euro, a adaugat premierul.

Emil Boc a mai mentionat ca alte 60 de societati comerciale aflate in subordinea Ministerului Economiei sau a Ministerului Transporturilor se afla in faza de evaluare, urmând sa fie prezentata situatia punctuala pentru fiecare dintre ele.

“În concluzie, am stabilit ca, in perioada urmatoare, pe baza deciziei de astazi din Guvern, ministerele de resort sa pregateasca actele normative pentru desfiintare, comasare, preluare in minister, fie in forma hotarârilor de guvern, fie in forma proiectelor de lege, ca dupa aceea sa le prezentam in forma finala spre aprobare Guvernului sau Parlamentului”, a afirmat Emil Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.