Boc vrea asumarea răspunderii pe legile salarizării unice, pensiilor şi Educaţiei

Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, la postul public de radio, ca intentioneaza asumarea raspunderii guvernamentale in fata Parlamentului pentru legile salarizarii unice a bugetarilor, reformei sistemului de pensii si Educatiei.

.

“Cel putin pe legea salarizarii unice, pe legea reformei sistemului de pensii, pe legea Educatiei nu avem practic alta modalitate de adoptare rapida si care sa fie eficienta decât mergând in fata Parlamentului”, a afirmat premierul.

El a spus ca va merge pâna la capat cu aceste reforme si ca va apasa “pe toate butoanele necesare” pentru ca aceste legi sa fie adoptate la termenele stabilite.

“Eu nu am de gând sa ramân in fruntea unui Guvern care nu va duce pâna la capat aceste reforme, asa cum s-a angajat, la termenele pe care le-am stabilit, cu orice cost politic. Facem abstractie ca anul acesta avem campanie electorala”, a sustinut Emil Boc.

El a mentionat ca nu exista, in Constitutie, o limita numerica privind angajarea raspunderii Guvernului pe proiecte de lege.

“Bineinteles ca in dezbaterea parlamentara se vor gasi tot timpul contraargumente, sa se spuna de ce nu este bine sa se faca aceste legi, de ce e bine sa avem in continuare legi speciale pentru unele categorii din România. Vor fi avocati, se vor gasi oameni care sa apere diverse grupuri de interese, diverse interese. De aceea, eu sunt decis sa mergem si sa spunem: “totul sau nimic, ori se adopta legile, ori plecam acasa” si atunci românii trebuie sa stie ca trebuie sa se gândeasca la alti guvernanti care sa poata reprezenta interesele lor mai bine. Eu sunt decis sa merg pe aceasta linie”, a subliniat premierul.

Potrivit lui Emil Boc, Guvernul are termen luna octombrie pentru finalizarea legii salarizarii unice a personalului bugetar, care este parte a acordului cu FMI si Comisia Europeana.

“Am spus ca nu solicitam si nu doresc sa amânam acest termen, chiar exista disponibilitate din partea FMI de a prelungi termenul, am spus nu, aceasta lege trebuie sa fie adoptata la termen. Am cerut ministerelor de resort sa faca acest lucru, am convocat pentru sâmbata, la ora 10,00, o sedinta extraordinara de Guvern atât pe legea salarizarii unice, cât si pe legea reformei sistemului de pensii, pentru a ma asigura ca in luna octombrie avem legea salarizarii unice si in aceasta toamna legea sistemului de pensii, asa cum convenit”, a sustinut Boc.

El a spus ca a cerut ca aceste legi sa fie facute in concordanta cu interesul tuturor românilor. “Orice incercare de a crea privilegii, de a mai face categorii favorizate, nu va face decât sa se adânceasca neincrederea oamenilor in politicieni. (…) De aceea, si la salarizare, si la pensiile speciale trebuie sa avem grija ca toti sa fie tratati in mod egal. Pentru asta ne trebuie intr-adevar vointa politica – eu o am, sper ca si partenerii de la PSD sa aiba aceeasi vointa politica, pentru ca, altfel, acest Guvern nu se mai justifica”, a mai declarat Boc.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.