Cu afaceri de 28.000 euro, a reuşit să ia 23.000 euro de la UE

– MicroIntreprinderea Lucid Expert din Suceava, care ofera servicii de consultanta in fonduri europene si realizare de proiecte pentru bani europeni si care anul trecut a rulat afaceri de 28.000 de euro, va obtine de la Uniunea Europeana aproape 23.000 de euro pentru amenajarea sediului firmei si dotarea cu echipamente.

„Am depus anul trecut in martie proiectul «Performanta in consultanta» pentru obtinerea de fonduri europene, care a fost aprobat in mai anul acesta. Doream sa amenajam noul sediu, un apartament pe care l-am cumparat, si sa beneficiem de calculatoare si programe software de specialitate„, a declarat Gheorghe Licurici, responsabilul de proiect, de profesie mecanic, care s-a specializat in consultanta in urma frecventarii unor cursuri de specialitate. Soţia sa, Irina Licurici, proprietarul companiei, este de profesie economist, având o experienta de peste 32 de ani in contabilitate si audit.

Proiectul, care are o valoare totala de 164.000 de lei (circa 39.000 de euro), a fost depus in cadrul Programului Operational Regional (POR), operatiunea 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”.
In firma de consultanta lucreaza patru angajati.

Pentru a plati constructorul cu care lucreaza, dat fiind faptul ca banii europeni vin dupa ce s-a realizat investitia, proprietarii Lucid Expert incearca sa contracteze un credit bancar in valoare de 20.000 de euro. Am vorbit cu doua banci care au refuzat sa ne dea credite, insa acum purtam discutii cu CEC Bank cu care cred ca avem sanse sa obtinem suma dorita„, spun acestia.

Un nou apel in cadrul POR, operatiunea 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”, va fi deschis in luna august, iar mai mute informatii pot fi gasite pe site-ul inforegio.ro.

Sursa: Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.