În ce domenii s-au făcut cele mai mari investiţii străine, anul acesta?

Capitalul străin atras la Iaşi în primele şapte luni ale acestui an este de 1,7 milioane RON, în scădere cu 97,6% faţă de perioada similară a anului 2008

Cele mai mari investiţii străine s-au făcut în domeniul producţiei de energie electrică

.
După ce anul trecut am înregistrat un record de investitori străini, anul acesta pot fi număraţi pe degete.

În luna iulie a acestui an, s-au înregistrat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lîngă Tribunalul (ORC) Iaşi 17 societăţi cu aport de capital străin, mai mult cu trei faţă de luna precedentă.

Suma atrasă, în primele şapte luni la Iaşi, este de 1,7 milioane RON, în scădere cu 97,6% faţă de perioada similară a anului 2008, cînd participarea străină era de 73,9 milioane RON.

Asta în condiţiile în care numărul societăţilor nou înfiinţate în acest an cu aport de capital străin este de 120, cu 38 de firme mai puţin faţă de acelaşi interval al anului trecut.

Din totalul sumei investite, 1,3 milioane RON sunt banii aduşi de doar două firme, diferenţa de 198 de societăţi acumulînd 400.000 RON.

Energia electrică şi imobiliarele sunt domeniile preferate

Cele mai mari investiţii străine s-au făcut în domeniul producţiei de energie electrică, pe primele locuri fiind clasate firma Raggio Verde şi P.F. Cîrlig, cu cîte aproximativ 690.000 RON, fiecare.

Un alt domeniu care pare să fie de interes pentru investitorii străini este cel imobiliar, pe locul al treilea fiind clasată societatea La Principe Euroinvest care a investit în dezvoltarea imobiliară 169.200 RON.

Pe poziţia următoare se clasează societatea Robelt Prod, specializată în fabricarea de piese şi accesorii pentru vehicule, cu un aport străin la capitalul social de 30.000 RON.

Un alt investitor străin a pus la bătaie 19.000 RON pentru susţinerea firmei Romanfluviu, cu domeniul de activitate acvacultura în ape dulci.

În acelaşi timp, 6.600 RON au fost investiţi de străini în jocurile de noroc, prin intermediul Terra Matrix.

Interesant este că mulţi dintre investitorii contactaţi pentru a ne oferi detalii legate de investiţii au fost de negăsit, iar unii au confirmat că afacerile sunt în stand-by pînă la îmbunătăţirea cadrului economic.

Sursa: Evenimentul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.