Isărescu: „Unii, săracii, aşteaptă de 6 luni un euro de 4,7 lei”

1

– Mugur Isărescu dă semnale pozitive cu privire la evoluţia leului în acest an şi demontează afirmaţiile lui Patriciu şi ING Bank care previzionaseră un curs de 4,7 lei/euro

.
Guvernatorul Băncii centrale, Mugur Isărescu, a declarat joi că degeaba aşteaptă „unii, săracii” ca moneda naţională să se deprecieze în raport cu euro şi să ajungă la un curs de 4,7 lei/euro, pentru că fundamentele economice s-au îmbunătăţit, şi au dus la reducerea ratingului României, respectiv a presiunilor asupra cursului.

„Unii, săracii, aşteaptă de 6 luni să se facă cursul de schimb 4,7 lei pentru un euro şi, din plictiseală, au mai făcut un raport în acest sens“, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, la prezentarea raportului trimestrial asupra inflaţiei,

Acesta a completat: „Descurajăm deprecierea cursului“.

Indirect, Isărescu a făcut referire la diverşi oameni de afaceri şi economişti care previzionaseră o evoluţie sumbră a leului pentru acest an.

Încă de la începutul anului, cel mai bogat om de afaceri, Dinu Patriciu, a ieşit la rampă de două ori într-o săptămâna anunţând un curs de 4,7- 4,8 lei pentru un euro. „Euro va ajunge la 4,7-4,8 lei până la finele anului, dacă se mai gândeşte cineva la rezerva valutară”, spunea în urmă cu câteva săptămâni Dinu Patriciu.

Integral în Gândul

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. ioco spune

    Stai sa trecem de alegeri si o sa vedem atunci la cat o sa ajunga euro, plus ca la finele anului euro creste asa cum a crescut in fiecare an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.