EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

„Prima Casă” nu te lasă să construieşti în regie proprie

0

– Se poate obtine un credit prin Programul „Prima Casa” de catre cineva care vrea sa isi construiasca o casa in regie proprie? Raspunsul este negativ.

.
Aceasta pentru că, cel puţin la nivel teoretic, Guvernul a dorit sa stimuleze ridicarea de cladiri doar de catre firme specializate.

„Trebuie stiut ca intr-adevar hotararea guvernului nr. 717/2009, privind normele de implementare a programului „Prima Casa” include ca si beneficiari pentru acest program si pe cei care doresc sa achizitioneze o constructie „la rosu” sau care urmeaza sa fie construita. Insa atentie! Nu este posibila constructia acesteia in regie proprie!”, se precizeaza pe Imopedia.ro.

Potrivit sursei citate, legea impune existenta unui contract de constructie incheiat in prealabil cu o firma specializata.

Care sunt insa etapele care trebuie parcurse de cineva care vrea sa-si ridice o casa apeland la serviciile unei firme de constructii?

In vederea obtinerii creditului pentru achizitia unei locuinte in faza de constructie sau „la rosu”, primul pas consta in depunerea cererii de finantare la banca, apoi trebuie prezentata dovada contractului cu o companie de constructii.

Banca solicita prezentarea unui contract de construire sau a unui precontract de vanzare-cumparare, dupa caz. Urmeaza apoi analizarea dosarului de catre finantator, iar ulterior banca va elibera promisiunea de creditare, in cazul in care dosarul este acceptat. Acest document este valabil doar pe parcursul unei perioade de 18 luni.

De retinut este si faptul ca finantarea se va acorda numai in momentul finalizarii locuintei, adica la finalul termenului de 18 luni in care constructorul este obligat sa finalizeze imobilul. Ceea ce inseamna ca cel care isi ridica o casa cu o firma specializata trebuie sa gaseasca un constructor care sa vina si cu finantarea.

Sursa: ziare.com

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.