Romsilva va scoate la vânzare 21 de active

Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva va scoate la vânzare prin licitatie publica cu strigare 21 de active aflate pe terenuri retrocedate, a declarat directorul general adjunct al Romsilva, Gheorghe Nichiforel.

“Este vorba de cantoane, ocoale silvice, ateliere de impletituri din rachita, dar si cabane de vânatoare care se afla pe terenuri retrocedate sau sunt in curs de lichidare.

Statul român plateste insa impozite pentru aceste constructii, desi la ora actuala unele nu mai sunt functionale, cum ar fi atelierele de impletituri”, a spus Nichiforel.

Acesta a precizat ca Romsilva a inventariat deja toate constructiile neprofitabile din administrarea regiei, numarul acestora ridicându-se la 945.

“Între primele 21 de active pe care le scoatem la vânzare nu se afla cabane de vânatoare ci doar cantoane silvice, ateliere de impletituri sau de prelucrare lemn”, a spus Nichiforel.

De asemenea, seful Romsilva a mentionat ca exista probleme cu intabularea acestor cladiri neprofitabile, pentru ca de multe ori costa mai mult decât valoarea lor.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a anuntat recent ca toate imobilele, cabanele de vânatoare, cantoanele si cladirile abandonate care produc pierderi Regiei Nationale a Padurilor vor fi scoase la licitatie publica, la fel cum s-a procedat cu fondurile de vânatoare.

Anuntul de vânzare a celor 21 de imobile, care cuprinde suprafata fiecaruia, pretul de pornire, garantia si taxa de participare, a fost publicat pe site-ul Romsilva.

Preturile de pornire pleaca de la 2.880 lei pentru cantonul silvic Golaiesti din judetul Iasi, dar pot ajung si la 1,94 milioane lei cum ar fi atelierul de impletituri din Pascani.

Licitatia va avea loc in data 4 septembrie, la sediul Ministerului Agriculturii, in doua etape.

Prima etapa se va desfasura la ora 10,00, numai pentru IMM-uri, iar cea de-a etapa, la ora 14,00, pentru persoane fizice si juridice care indeplinesc conditiile din caietele de sarcini si doar pentru imobilele neadjudecate in prima etapa.

Înscrierea la licitatie se poate face la sediul Rosmilva pâna la data de 2 septembrie, orele 16,00.

Caietul de sarcini si dosarele de prezentare pot fi cumparate de la sediul regiei, incepând cu data de 10 august 2009, contra sumei de 150 de lei, plus TVA.

De asemenea, Romsilva informeaza ca vizionarea activelor supuse vânzarii se poate face in orice zi lucratoare, intre orele 10,00-16,00 dar solicitarea trebuie comunicata anticipat cu 24 de ore.

RNP-Romsilva functioneaza sub autoritatea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si administreaza 3,5 milioane hectare de paduri proprietatea statului si peste un milion de hectare de padure din proprietate privata, dintr-o suprafata totala a fondul forestier national de 6,48 milioane hectare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.