Cod roşu de prăbuşire a unei saline la Ocnele Mari

– Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a instituit, sâmbătă, 8 august, codul roşu în zona Ocnele Mari, judeţul Vâlcea, unde are loc prăbuşirea controlată a tavanului cavernei de la câmpul I de sonde al fostei mine de sare.

– Pericolul pentru locuitorii din zonă este acela ca saramura evacuată din subteran să se reverse în locuinţele din apropierea salinei.

– Două familii au fost evacuate deja din case, iar alte şapte familii ar putea fi evacuate în cursul zilei de astăzi. Autorităţile au constituit o tabără pentru eventualii sinistraţi.

.

Oamenii au fost evacuaţi deoarece în câmpul unu de sonde, acolo unde se pregăteşte din 15 iulie o prăbuşire controlată, în jurul orei 05.30, în această dimineaţă, s-au prăbuşit 800 de metri pătraţi de pământ.

Pericolul pentru locuitorii din zonă este acela ca saramura evacuată din subteran să se reverse în locuinţe din apropierea salinei. Din cantitatea de saramură totală care va fi eliberată din subteran, o parte va fi preluată în lacul de acumulare construit în urmă cu şapte ani, iar cealaltă parte va fi preluată şi utilizată în fluxul tehnologic de Uzina de Sodă Govora şi de Combinatul Oltchim.

Potrivit primarului oraşului Ocnele Mari, Florin Iordache, peste 16 hectare de teren din localitate sunt afectate de exploatările de sare, iar din zonă au fost strămutate până acum 123 de familii.

Codul roşu ar putea dura între câteva zile şi câteva luni.

Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.