Două miliarde de dolari pentru prelungirea programului „Rabla”

Senatul american a aprobat un act legislativ prin care programul “Rabla” (“cash for clunkers”) va beneficia de fonduri suplimentare in valoare de doua miliarde de dolari, informeaza Reuters.

.

Senatorii s-au pronuntat cu 60 de voturi contra 37 pentru prelungirea programului, la fel cum a decis in urma cu sase zile si Camera Reprezentantilor. Decizia urmeaza acum sa fie supusa semnaturii presedintelui Barack Obama.

Programul “Rabla” (“Cash for clunkers”), aprobat in luna iunie pentru a ajuta industria auto americana in criza, stimuleaza consumatorii sa renunte la vehicule lor autovehicule in schimbul unui model cu un consum mai mic de combustibil, putând beneficia de o prima de pâna la 4.500 de dolari.

Programul s-a dovedit atât de popular incât miliardul de dolari alocat pentru finantarea acestui program s-a epuizat in doar 10 zile, mult mai repede decât se preconiza.

Însa gratie acestui program vânzarile de automobile au sarit la 200.000 de unitati intr-o singura saptamâna.

Programul din SUA este copiat dupa ceea ce s-a facut deja in Franta, in Germania, Italia si in Spania si care a permis relansarea vânzarilor de masini.

Programul are doua obiective principale: sa sprijine o industrie ai carei mari reprezentanti americani, General Motors si Chrysler, au fost ajutati sa scape de faliment cu ajutor guvernamental, si sa promoveze vehiculele ecologice.

Pâna acum autovehiculele GM au cea mai mare cota in programul “Rabla”, 18,7%, urmat de autovehiculele marca Toyota Motor Corp cu 17,9% si Ford cu 16%.

În total constructorii auto americani au asigurat 45,3% din vânzarile generate de programul “Rabla”, in timp ce constructorii auto japonezi Toyota, Honda Motor Co si Nissan Motor Co au asigurat 36,5% din vânzari.

Cele mai populare modele vândute in cadrul acestui program sunt, in ordine, Toyota Corolla, Ford Focus, Honda Civic, Toyota Prius si Toyota Camry.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.