EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Murdoch vrea să instituie plata pentru accesul la toate site-urile sale de ştiri

0

Rupert Murdoch, patronul gigantului media News Corporation, care detine canalele si studiourile Fox, ca si MySpace si ziarele Wall Street Journal, The Sun si The Times, a promis sa instituie plata pentru accesul la toate site-urile de stiri pâna la mijlocul exercitiului fiscal 2010, care se va termina in iunie, scrie cotidianul francez Les Echos.

.

Confruntat cu o scadere de 14% a veniturilor aduse de publicitatea din ziarele sale britanice si cu o pierdere neta de 2,36 miliarde de euro in acest an fiscal, magnatul presei vrea sa reactioneze. Cum? Transformând site-urile sale de presa on-line gratuite in site-uri platite.

Pâna vara viitoare, cei care doresc sa consulte The Times, The Sun sau News of the World vor scoate bani din portofel.

“Jurnalismul de calitate nu este ieftin”, se justifica Murdoch. “Revolutia numerica a deschis numeroase canale de distributie ieftine, dar nu le-a facut totusi gratuite”, precizeaza Murdoch.

Magnatul australo-american, care a sus ca vrea sa faca din “wsj.com” un site gratuit atunci când l-a cumparat, a mers ieri si mai departe cu ideea sa de a-l face cu plata la o conferinta despre rezultatele grupului sau. Plata on-line ar viza canalele pe cablu ale grupului, ca Fox News, informeaza Financial Times.

Murdoch isi anuntase inainte intentia de a institui plata pentru accesul la cele mai tare marci de informatii. Riscul ar fi ca internautii sa se orienteze spre site-urile care vor ramâne gratuite.

“Daca reusim, vom fi urmati de toate celelalte mijloace de informare in masa”, a spus el. Dupa Murdoch, “o industrie care-si ofera gratis produsele isi canibalizeaza posibilitatile de a face un jurnalism de calitate”. Rupert Murdoch n-a precizat la care parte din site-urile sale accesul va fi cu plata.

“Cea mai puternica competitie va veni de la BBC”, a adaugat el, citat de Financial Times. În ultima vreme, marile organe de presa si-au anuntat intentia de a introduce plata pentru consultarea produselor lor on-line.

“Sunt sigur ca News Corporation va avea profit si mari beneficii atunci când economia se va relansa”, spune optimist Murdoch, citat de cotidianul francez La Tribune.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.