Poliţia îşi dă „spor de zâmbet”: 15% din salariu

– “Nici nu auzisem că există spor de zâmbet, până la controlul făcut la Poliţia Comunitară Ploieşti”, ne-a declarat Andras Szakal, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).

.

În urma unui control făcut la Poliţia Comunitară, doi angajaţi ai ANFP au descoperit că salariaţii de aici beneficiază de spor de zâmbet de până la 15% din salariul de bază.

Acest spor este stipulat în contractul colectiv de muncă, ceea ce este ilegal. Nu aici trebuie să apară, ci în Ordonanţa numărul 6 a funcţionarului public. Avem contractul de muncă la noi, ca probă. El arată că sporul de zâmbet se acordă în funcţie de timpul de lucru prestat în relaţia directă cu publicul. Controlul a fost efectuat pentru perioada 2003-2009”, ne-a mai explicat şeful ANFP. Acesta intenţionează să sesizeze Curtea de Conturi.

Dar acesta nu este singurul spor găsit în neregulă doar fiindcă este prevăzut în contractul colectiv de muncă. Angajaţii Agenţiei au mai găsit şi altele: cel de 15% pentru persoanele care lucrează în condiţii periculoase în cimitire, de 10% pentru personalul care lucrează la zoo, sporul de 15% pentru reparaţii la carosabil, cel de 7% pentru sudură electrică. În plus, mai există şi sporuri de xerox de 5%, şi de 10% pentru personalul din seră.

Legat de sporurile ilegale primite de unii funcţionari din judeţul Braşov, printre care şi sporul de zâmbet, analistul economic Niels Schnecker, invitat la Realitatea TV, a precizat că „aceasta este o modalitate prin care statul a fost muls”.

Este aberant să introduci nişte sporuri pentru ceva care face obiectul muncii tale. Pe de altă parte, aceasta este modalitatea în care statul a fost muls„, a spus acesta.

Integral în Gândul

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Coco spune

    Deci, la unele hotii de genul asta ramai perplex! Unde se duc banii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.