EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Reduceri şi promoţii doar pentru a înşela clienţii

0

Perioada reducerilor constituie cel mai bun prilej pentru ca agentii economici sa profite de neatentia consumatorilor. De cele mai multe ori, la intrarea in magazine cumparatorii sunt intampinati de panouri care anunta fie promotii precum „cumperi un produs si il primesti pe cel de-al doilea gratuit”, fie care prezinta reduceri atractive.
.
Cu toate acestea, cand vine momentul achitarii cumparaturilor, situatia nu este deloc conforma cu realitatea. Pentru a feri iesenii de astfel de practici comerciale incorecte, comisarii de la Protectia Consumatorului au verificat saptamana aceasta magazinele de imbracaminte, incaltaminte si de accesorii din Moldova Mall si din Hala Centrala.

Rezultatele nu sunt deloc surprinzatoare: cate trei tipuri de etichete, unele cu preturi diferite, promotii inselatoare, reduceri mai mici decat cele anuntate si, nu in ultimul rand, dezinformarea clientilor prin lipsa traducerilor de pe etichetele articolelor fabricate in strainatate.

Astfel, 80% dintre magazinele controlate de echipele Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Iasi au si fost amendate pentru nereguli majore de acest gen, semn ca principala preocupare a comerciantilor nu este indreptata catre client, ci catre rotunjirea venitului propriu.

Problemele majore au fost sanctionate cu amenzi care pornesc de la 3.000 de lei. In general, cele mai mari probleme de acest fel se intalnesc la magazinele care comercializeaza rochii de ocazie sau genti. Este vorba de produse care ajung si pana la 20 de milioane de lei vechi si care nu sunt etichetate corespunzator.

Mai mult, ca urmare a controalelor efectuate saptamana trecuta, comisarii au descoperit si o alta problema. O parte dintre operatorii economici care aplicau reduceri nu aveau, de fapt, dreptul de a face acest lucru, deoarece nu aveau autorizatia de la Primarie. Astfel, produsele descoperite in neregula de catre comisari au fost retrase de la comercializare pana la remedierea deficientelor.

Sursa: Flacara Iasului

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.