EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Tocurile înalte, interzise la serviciu

1

– Sindicatele britanice propun restricţionarea prin lege a înălţimii tocurilor pe care femeile au voie să le poarte la locul de muncă, informează The Daily Telegraph.

.
Reprezentanţii Congresului sindicatelor britanice – în marea lor majoritate bărbaţi, după cum precizează cotidianul – sunt îngrijoraţi de faptul că purtarea de tocuri foarte înalte poate duce la diverse boli şi traume ale picioarelor.

Potrivit sindicatelor, din cauza unor asemenea boli britanicii aflaţi în câmpul muncii absentează în total 2 milioane de zile lucrătoare pe an.

‘Tocurile pot arăta extraordinar pe covorul roşu, însă sunt total nepotrivite pentru munca de zi cu zi’, se spune în declaraţia Congresului.

Membrii Congresului sindicatelor îşi exprimă indignarea în special cu privire la faptul că, în unele companii britanice, în special în cele din domeniul comerţului, tocurile înalte fac parte din ţinuta obligatorie.

În opinia sindicatelor, înălţimea tocurilor pe care femeile le poartă la muncă nu trebuie să depăşească 4 centimetri, iar dacă munca presupune statul în picioare timp îndelungat – 2 centimetri. De asemenea, baza tocului trebuie să fie una groasă: ‘tocurile-cui’ le par sindicaliştilor cele mai periculoase.

Cotidianul britanic adaugă că deputata britanică Nadine Dorries a criticat iniţiativa sindicatelor, declarând că, în cazul în care tocurile înalte ar fi interzise în forul legislativ al ţării, ea, cu înălţimea sa de 1,60 de centimetri, ar trece total neobservată printre parlamentarii bărbaţi.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. andrei spune

    Se spune serviciu, nu servici!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.