Birocraţia „Primei Case”: până la trei luni pentru aprobarea dosarului

– „Durează maximum 90 de zile de la data preaprobării şi până la semnarea contractului de credit “Prima Casă”. Preaprobarea se acordă la 2-3 zile după ce clientul a adus toate actele necesare. Dacă vă mişcaţi repede, creditul se poate semna într-o perioadă mai scurtă, chiar şi de 40 zile”, apreciază reprezentanţii Banca Românească.

.

Obţinerea unui credit „Prima Casă” poate dura până la trei luni, procesul de aprobare semănând cu un labirint birocratic. Din cauza duratei mare de aşteptare, unii doritori ar putea pierde miile de euro lăsate ca garanţie proprietarilor de la care vor să cumpere casa, pentru că data din precontract are toate şansele să fie depăşită.

Proprietarii care acceptă să-şi vândă locuinţa prin credit ipotecar ”clasic”, au de aşteptat aproximativ o lună, în funcţie de bancă, până le intră banii în cont şi asta pentru că se semnează un precontract şi se plăteşte un avans de 10, 15 sau 20% din valoarea apartamentului.

De asemenea, este stipulată şi o dată la care se va face plata integrală către vânzător. Dacă se depăşeşte acest termen, clientul pierde banii.

„Avem foarte multe cereri din partea proprietarilor de a le găsi clienţi cu banii jos, chiar dacă au semnat un precontract cu cei care doresc să cumpere prin «Prima Casă», pentru că nu vor să aştepte aşa de mult, până la două luni, până va fi aprobat creditul, sau chiar respins”, ne-a declarat Mihai Macrea, agent imobiliar la Coldwell Banker.

Continuarea în Gândul

.

Cititi si

Ce surprize ne rezervă evaluatorii de locuinţe, la creditul “Prima Casă”

Află care sunt actele de care ai nevoie pentru dosarul Prima Casă

Ce s-a modificat în normele de implementare a programului Prima Casă

Normele metodologice pentru “Prima casă”, publicate în M.O.

.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.