Comercianţii din Hala Centrală acuză OPC de controale la comandă

– Agenţii comerciali din Hala Centrală sunt uimiţi de declaraţiile şefilor de la protecţia consumatorului şi îi acuză că efectuează controale abuzive şi comandate. Şeful CJPC Iaşi neagă acest lucru şi spune că sancţiunile aplicate au fost blânde în comparaţie cu gravitatea deficienţelor găsite.

.
La începutul săptămânii trecute, comisarii de la Protecţia Consumatorului au demarat o serie de controale în magazinele din Hala Centrală şi Moldova Mall.

Din cele 25 de magazine verificate, 20 au fost sancţionate pentru că nu respectau normele cu privire la etichetarea produselor destinate vânzării.

„Am dat amenzi care să-i stimuleze. Etichetele nu erau traduse în totalitate sau au folosit acelaşi model de etichetă la toate produsele. Toţi cei 20 de agenţi comerciali au primit câte o amendă de 3.000 RON”, a declarat Tonel Cazacu.

Comercianţii spun că amenzile au fost de maximum 1.000 şi că acele controale ar fi fost comandate.

„Toţi cei opt comisari ai CJPC au luat cu asalt magazinele de la Hala Centrală, împărţind amenzi în stânga şi în dreapta. Controlul efectuat nu poate fi considerat nici operativ, nici tematic şi în mod evident se poate trage concluzia că este, probabil, un control comandat”, au explicat comercianţii din Hala Centrală .

Sursa: Ziua de Iaşi

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.