FMI a venit, a negociat. Ministrul Muncii şi-a văzut de vacanţă, la Tokyo

– Mircea Geoană s-a enervat că nu-l găseşte pe Ministrul Muncii, Marian Sârbu, care trebuia să negocieze două legi cerute de FMI. Sârbu a dispărut în concediu de trei săptămâni, dar consilierii spun că “Geoană ştie exact unde se află” 

– În timp ce la Ministerul Muncii se vorbeşte despre trimiterea în şomaj, in perioada urmatoare, a 1.600 de angajati, Marian Sârbu se află în continuare în vacanţă în Japonia, la Tokyo.

.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, i-a provocat preşedintelui PSD, Mircea Geoană, o criză de nervi, din cauză că a plecat în concediu de trei săptămâni şi nu s-a mai întors, deşi era nevoie de prezenţa lui la negocierile cu PDL pe marginea proiectelor de legi privind salarizarea unică şi sistemul de pensii, a căror adoptare de urgenţă este cerută de FMI.

După ce în şedinţa de ieri-dimineaţă a Coaliţiei Emil Boc le-a comunicat pesediştilor că în 2 septembrie, adică peste trei săptămâni, intenţionează să îşi asume în Parlament răspunderea pentru legea unică a salarizării şi pentru legea sistemului de pensii, Geoană şi-a vărsat nervii în şedinţa Biroului de Conducere al PSD, la Kiseleff, arătându-i, în absenţă, cartonaşul galben lui Marian Sârbu, dispărut în vacanţă, scrie Cotidianul.

“Marian OK, e în concediu, dar e cam de mult în concediu! Trebuia să lase concediul şi să vină să fie aici la discuţiile despre legile care ţin de ministerul lui! Nu trebuia să plece”, a spus preşedintele PSD, anunţând, potrivit unor surse participante la şedinţa conducerii partidului că “o să aibă o discuţie cu Marian când se întoarce”.

Cotidianul scria în 28 iulie că Marian Sârbu a plecat în concediu, deşi premierul Boc dăduse dispoziţie ca miniştrii să renunţe la vacanţă. “Se întoarce săptămâna viitoare”, a declarat atunci secretara ministrului Muncii.

În timp ce la Ministerul Muncii se vorbeşte despre trimiterea în şomaj, in perioada urmatoare, a 1.600 de angajati, Marian Sârbu se află în continuare în vacanţă în Japonia, la Tokyo.

“Am informatii ca Ministerul Muncii va dispune trimiterea in somaj a 1.600 de oameni din cadrul institutiei”, a spus Vasile Marica, presedintele Federatiei Sindicale Sed Lex, dupa ce delegatia Fondului Monetar International (FMI) a prezentat concluziile raportului cu privire la situatia economica a României.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.