Iaşul nu mai prezintă interes pentru investitorii străini

Investitorii straini au inceput sa fuga de Iasi ca „dracul de tamaie”. Pe linga faptul ca numarul companiilor straine care aleg judetul nostru pentru a deschide o noua afacere este redus, in ultima perioada se poate observa ca multi dintre cei care se instalesera aici aleg sa isi radieze firmele sau sa cesioneze actiunile.

Potrivit datelor aflate in evidentele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), valoarea investitiilor straine la Iasi a inregistrat in prima jumatate a acestui an o comprimare echivalenta cu 42 de procente, ajungind astfel la 12,32 milioane euro.

Suma mentionata mai sus include atit valoarea capitalului social subscris de firmele straine infiintate in primele sase luni ale anului in curs, cit si majorarile de capital operate de actionarii acestor companii.

Prin comparatie, in semestrul I al anului anterior, volumul investitiilor straine – calculat dupa aceleasi coordonate, se cifra la 21,42 milioane euro.

Potrivit statisticilor ONRC, in prima jumatate a acestui an au fost radiate 66 de firme avind actionariat strain, ceea ce reprezinta circa trei sferturi din numarul de societati noi cu capital strain care au fost inregistrate in acelasi interval de timp.

Totodata, actionarii din 55 de companii straine au decis sa isi cedeze partile sociale in primele sase luni ale anului in curs, volumul capitalului cesionat fiind de 13,05 milioane euro, adica de 32 de ori mai mult fata de prima jumatate a anului anterior.

Sursa: Ziarul de Iasi

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.