Unicredit Ţiriac Bank, dată în judecată de 2 ieşeni pentru clauze abuzive

Doi ieseni au dat in judecata Unicredit Tiriac Bank, cerandu-le magistratilor anularea unei clauze contractuale, considerata de acestia ca fiind abuziva.

.

Reprezentantii Unicredit Tiriac Bank au fost chemati in fata instantei de catre Carmen si Petronel Apostol, din comuna Miroslava, care le-au solicitat judecatorilor eliminarea din contractul lor de credit a clauzei prin care procentul pentru comisionul institutiei poate fi majorat.

Totodata, reclamantii vor ca magistratii sa-i oblige pe reprezentantii bancii la restituirea sumei de 661 de euro, pe care au achitat-o dupa majorarea comisionului impus de institutie.

Conform reclamantilor, pe 3 august 2006 au incheiat un contract de imprumut pentru suma de 16.500 de euro. La data respectiva, comisionul de administrare fusese stabilit la 0,23%.

In ianuarie 2008, banca a majorat la 0,5% comisionul de administrare, fiind vorba, astfel, despre o crestere de peste 100%„, au precizat reclamantii in cererea inaintata magistratilor de la Judecatoria Iasi.

De cealalta parte, reprezentantii institutiei bancare sustin ca aceasta crestere poate fi efectuata unilateral, comisionul putind fi majorat, fiind in strinsa legatura cu dobinda anuala efectiva (DAE).

Inainte de a se adresa instantelor de judecata, cei doi ieseni au sesizat si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Insa, reprezentantii ANPC au aratat ca, prin semnarea actului de imprumut, clientii au fost de acord cu prevederile contractuale. Judecatorii au stabilit ca primul termen al acestui proces sa aiba loc pe data de 16 septembrie 2009.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și
3 Comentarii
 1. Maria spune

  Hotii striga hotii: nu va lasati inselati: Petronel Apostol din comuna Miroslava este camatar si imprumuta sume ridicole la persoane din comuna, cerand apoi sume exorbitante amenintandu-i cu cativa batausi. Rusine!

 2. marius spune

  Daca mai este cineva in acesta situatie ca a celor 2 ieseni, nu de alta, dar si mie mi-au marit acel comision in acelasi fel, va rog sa ma contactati pe adresa de mail: [email protected] com

 3. vali spune

  ATENTIE!!! O DATA CU MARIREA COMISIONULUI LUNAR, INCEPAND CU IANUARIE 2008 UNICREDIT A ALINIAT DOBANZILE LA CREDITELE IPOTECARE IN FUNCTIE DE EURIBOR LA 6 LUNI. DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT (2010) EURIBOR A SCAZUT SUBSTANTIAL, DE LA 4,3 % LA 0,5%, IN SCHIMB RATA LUNARA NU A SCAZUT CU NICIUN EURO. MERGETI LA BANCA SI CERETI EXPLICATII DE CE NU A ACTUALIZAT RATA LUNARA IN FUNCTIE DE SCADEREA EURIBOR.
  SUCCES!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.