1.600 de angajaţi din Ministerul Muncii vor fi trimişi în şomaj

Ministerul Muncii va trimite in somaj, in perioada urmatoare, in jur de 1.600 de angajati, a declarat, luni, la un post de televiziune, Vasile Marica, presedintele Federatiei Sindicale Sed Lex.

.

“Am informatii ca Ministerul Muncii va dispune trimiterea in somaj a 1.600 de oameni din cadrul institutiei”, a spus Marica. În cursul zilei de luni, delegatia Fondului Monetar International (FMI) a prezentat concluziile raportului cu privire la situatia economica a României dupa acoprdarea primei transe a imprumutului aprobat in primavara acestui an.

Potrivit sefului delegatiei americane, Jeffrey Franks, România trebuie sa reduca cheltuielile salariale in sectorul public pe termen mediu (3-5 ani), de la nivelul actual de 9% din PIB la 6% din PIB sau chiar mai putin.

Totodata, oficialul a explicat ca aceste reduceri nu se pot face de pe o zi pe alta, ci intr-un interval de 4-5 ani, cu o scadere 0,5% din PIB in fiecare an.

Seful misiunii FMI a mentionat ca nu a solicitat Guvernului român concedierea unui numar de 150.000 de salariati bugetari sau unui alt numar, fapt confrmat si de catre premierul Emil Boc in cadrul unei declaratii de presa.

Seful Executivului de la Bucuresti a precizat ca miercuri, 12 august, fiecare minister trebuie sa prezinte propria viziune de restructurare, urmând recomandarile FMI.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.