EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

Au fugit cu sacul de bani de sub nasul inspectorilor Gărzii Financiare

0

– Un control al Gărzii Financiare a depistat valută de peste 1,3 miliarde vechi neevidentiată în scriptele unei case de schimb din Roman

–  Pe întreaga sumă s-a făcut proces verbal în vederea confiscării, iar banii au fost depozitaţi într-un sac pentru a fi ridicaţi

– Până să-şi termine treaba inspectorii de la Garda Financiară, cei doi bărbati din sediul firmei au înhăţat sacul de bani şi au fugit cu valuta

.

Un incident mai putin obisnuit a avut loc luna trecută, la o casă de schimb valutar din Roman. Garda Financiară a depistat netrecută în scriptele firmei suma de 1,34 miliarde de lei vechi, în mai multe valute, preponderent euro.

Controlul a avut loc pe 3 iulie 2009, la o societate comercială din Brasov, cu punct de lucru în Roman. Descinderea comisarilor avea ca obiect verificarea caselor de schimb valutar, fără nici o referire la una anume, trecîndu-se pe la mai multi agenti economici de acest fel, fără incidente deosebite, pînă ce au ajuns în Roman.

În incinta firmei cu pricina au găsit două persoane, angajatul si un alt bărbat. De cum au început verificările cei doi nu s-au simtit în largul lor si în scurt timp s-a aflat si de ce.

În casierie s-a găsit valută de 1,34 miliarde de lei vechi care nu era trecută în evidenta contabilă. Asa se face că organul de control a numărat ca fiind fără acte 30.775 de euro, 530 de dolari americani, 380 de franci elvetieni, 5.000 de yeni japonezi si 475 de lire sterline.

Întreaga sumă convertită în lei la cursul zilei făcea fix 134.450 de lei ron. Comisarii au întocmit proces verbal si au dispus confiscare sumei.

Valuta pentru care s-a dispus confiscarea a fost pusă într-un sac ce ar fi trebuit să revină comisarilor financiari. Numai că acestia nici nu au apucat să-l închidă bine, că cei doi bărbati l-au înhătat si au fugit cît i-au tinut picioarele.

„A venit si Politia, dar nu s-a reusit prinderea lor. Chiar de la acea dată au fost dati în consemn la frontieră, dar banii nu au mai fost recuperati. Am sesizat si Directia de Finante pentru instituirea de măsuri asiguratorii, în cazul în care există bunuri, în vederea recuperării sumei de bani“, a declarat Emil Pascău, director coordonator al Gărzii Financiare Neamt.

Sursa: Monitorul de Neamţ

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.