Bacău: Crescătoriile de melci sunt în faliment

– Proprietarii fermelor spun că investiţiile lor au fost în zadar.

.
În judeţul Bacău există patru crescătorii de melci în comunele Corbasca, Găiceana, Răcăciuni şi Ungureni. Ele sunt întinse pe suprafeţe care depăşesc 3000 de metri pătraţi.

Cea mai mare crescătorie se află la Răcăciuni, unde suprafaţa alocată pentru melci este de 6000 de metri pătraţi. Deşi, au fost construite cu fonduri europene, crescătorii nu sunt mulţumiţi de cifra de afaceri şi spun că au fost nevoiţi să investească mult mai mult pentru întreţinerea  serelor. Ei spun că în ultima perioadă comezile sunt foarte slabe şi nici numărul melcilor nu a crescut.

Am primit 10.000 de lei, fonduri europene, ca să pornim această afacere. Noi însă am investit 100.000 de lei. Acum, conducem o afacere falimentară. Nu sunt comenzi şi am rămas doar cu ratele la bănci”, ne-a declarat Iuliana Ichim, proprietara fermei de melci din comuna Ungureni.

Crescătorii mai spun că vremea aridă este principalul motiv pentru care melcii nu se îmulţesc. ”Dacă clima era ca în Italia, crescătoria mea ar fi mers mult mai bine. De patru ani însă nu am niciun rezultat favorabil. Sunt în faliment”, a mai spus Florin Vamanu, proprietarul unei crescătorii de melci din comuna Corbasca.

Adevărul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.