Cine investeşte acum în spitale private va culege roade peste câţiva ani?

– Anul trecut au plecat sa se trateze in strainatate aproape 50.000 de romani, media sumei cheltuite pentru un tratament fiind de aproximativ 8.000 de euro

– “Acestia sunt niste bani care, in loc sa ramana in tara, pleaca afara. Aici ar putea sa fie o industrie extraordinara”, este de părere Robert Serban, actionar al retelei de clinici Gral Medical, care pregateste investitia intr-un spital privat

– Iar acesta nu este singurul investitor care îşi face planuri de câştig de pe urma proiectelor de dezvoltare a pieţei spitalelor private

.

Din biroul sau de la ultimul etaj al clinicii Sanador, Florin Andronescu este despartit printr-o parcare de celalalt corp al clinicii din zona Victoriei din Bucuresti. In cateva luni, cel mai tarziu la inceputul anului viitor, parcarea ar putea fi inlocuita de un santier pentru construirea unui spital, pentru care investitorul estimeaza ca vor fi necesare pana la 20 de milioane de euro, scrie BusinessMagazin.

Desi in Romania exista deja cateva spitale private, iar constructia pentru Sanador abia va incepe, Andronescu nu se teme ca face acest pas prea tarziu.

Decizia lui Andronescu de a plasa spitalul langa clinica Sanador din Piata Victoriei este legata de faptul ca astfel toata zona de ambulatoriu si de diagnostic va fi deja acoperita: “Un spital are nevoie de o clinica de diagnosticare, dar Sanador o are deja aici, prin urmare investitiile se ridica la o suma mai mica decat daca am pleca greenfield cu toata structura in alta parte”.

Din cele aproape 20 de milioane euro, constructia va reprezenta aproape jumatate din suma, iar 7 milioane vor fi directionate catre dotarea spitalului, restul de bani urmand a acoperi celelalte costuri de amenajare.

Sanador nu este singurul lant de clinici care pregateste investitia intr-un spital. Gral Medical va incepe lucrarile la spitalul propriu, care va fi ridicat in urma unei investitii de aproximativ 30 de milioane de euro, tot pentru o capacitate de 100 de paturi.

Robert Serban, actionar al retelei, este increzator ca piata de spitale private va ajunge la un alt stadiu pana la momentul finalizarii proiectului Gral, undeva in 2011- 2012: “Pana in 2012 nu ma astept sa apara si alte spitale. Dar oamenii isi doresc mult alt tratament, alte servicii”.

Robert Serban isi bazeaza predictiile pe statistici, conform carora anul trecut au plecat sa se trateze in strainatate aproape 50.000 de romani, media sumei cheltuite pentru un tratament fiind de aproximativ 8.000 de euro.
Acestia sunt niste bani care, in loc sa ramana in tara, pleaca afara. Aici ar putea sa fie o industrie extraordinara. Tendinta de dezvoltare a domeniului va exista oricum in privat, dar lucrurile se vor desfasura in viteza pe care o poate avea privatul, care este oricum mai mica decat viteza cu care s-ar putea misca statul”, afirma Robert Serban, care este constient si de gradul mic de ocupare a spitalelor private la momentul actual, arată BusinessMagazin.


Tarife – spitale private

Memorial Life Hospital

Medlife deţine cel mai mare spital privat din România, Memorial Hospital care are cel mai mare număr de secţii şi un bloc operator integrat cu un bloc de naşteri de 1400 mp.

Spitalul are 112 paturi în rezerve de lux de una şi două paturi şi dispune de laborator propriu de analize, tomografie, radiologie, mamografie, endoscopie şi ecografie de înaltă rezoluţie, inclusiv asistenţă medicală ambulatorie pentru toate specialităţile medicale.

Preţuri
– rezervă cu un pat – 550 lei pe noapte;
– rezervă cu 2 paturi -275 lei pe noapte;
– spitalizare la terapie intensivă – 550 lei pe noapte.

– Naştere normală – 4.500 lei
– Cezariană – 4.500 lei
– Operaţie de apendicită – 2.100 lei

Spitalul Euroclinic

Spitalul Euroclinic Bucureşti a fost deschis în iunie 2005 şi face parte din grupul Eureko, care se ocupă cu asigurări de sănătate şi de viaţă. Spitalul are ambulator pentru 36 de specialităţi, trei etaje cu rezerve pentru pacienţi, secţia de chirurgie şi de terapie intensivă, maternitatea şi secţia de terapie intensivă nou-născuţi, blocul operator cu două săli de naşteri şi trei săli post-operator.

Preţuri:

– Naştere normală – 6.000 lei
– Cezariană – 9.000 lei
– Operaţie de apendicită – 5.100 lei
– Cameră normală – 465 lei
– Cameră VIP – 810 lei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.