Facturi uriaşe la telefon, în spitalele ieşene

Costuri uriaşe pe vorbitul la telefon în spitalele ieşene. Potrivit link-ului de monitorizare a cheltuielilor în spitale, introdus recent pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, unităţile medicale consumă la acest capitol sume mai mari decât unele investiţii care pot crea confort pacienţilor.
.
De exemplu, de luni întregi, la unele spitale nu s-au mai făcut investiţii pentru îmbunătăţirea lenjeriei de pat sau reparaţii curente în saloane. La telefon se vorbeşte non-stop. Pe luna iunie, factura pentru poştă, telefon şi internet de la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost de 43.000 lei.

Zerourile de pe facturile pentru telefon l-au intrigat şi pe fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. „Ca să vedem cât de mult înseamnă aceste cheltuieli trebuie să ne uităm la costurile celorlalte achiziţii pentru spital. Din păcate, realitatea arată că, uneori se consumă bani acolo unde ar trebui să se economisească şi invers”, ne-a spus ec. Eugen Nicolăescu.

A doua unitate medicală în topul cu cei mai vorbăreţi angajaţi din Iaşi este Spitalul de Neurochirurgie. Pe luna iunie, instituţia a acumulat un cost de 35.000 de lei, în condiţiile în care spitalul este monobloc şi nu are nevoie de legături cu secţii exterioare. Managerii spun că valorile de pe luna iunie nu sunt relevante ca medie.

Sumele aruncate pe telefon de unele spitale sunt mai mari decât cele consumate de unele companii private, cu activitate naţională. De exemplu, factura lunară pentru telefon de la Antibiotice se încadrează între 6 şi 7 mii lei.

Sursa: Ziua de Iasi

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.