Mai nou, oamenii de afaceri îi caută pe rău-platnici cu detectivi particulari

– Dacă până anul trecut, detectivii particulari erau solicitaţi să-i urmărească pe soţii infideli, în prezent la serviciile lor apelează mai ales oamenii de afaceri, care doresc să-şi recupereze datoriile sau să afle din umbră ce mai pune la cale concurenţa.

.
Potrivit lui Mircea Chirilă, fost general în cadrul Poliţiei de Frontieră şi ofiţer de crimă organizată, în prezent preşedinte al detectivilor particulari bănăţeni, aceştia au ajuns să se ocupe din ce în ce mai des de cazuri economice.

Pe lângă descoperirea debitorilor care au încercat să-şi piardă urma, detectivii particulari sunt angajaţi şi de investitori străini, care doresc să informeze despre condiţiile din România, despre forţa de muncă, despre oportunităţile sau riscurile unei anumite zone.

„Mai nou, una dintre activităţile noastre este prevenirea riscului în afaceri şi micşorarea gradului de risc. Detectivii pot identifica scurgeri de bani sau căi prin care un agent economic poate pierde”, explică Maria Bumbaru, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Detectivilor Privaţi din România.

Cei care apelează la serviciile unui detectiv particular plătesc între 15 şi 65 de euro pe oră.

Integral în Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.