O familie care are mai multe credite îşi poate reduce ratele la jumătate

– În cazul unei familii, care are mai multe credite de consum şi carduri de credit, brokerii recomanda unirea împrumuturilor într-unul singur, cu garanţie ipotecară

– În acest fel, ratele pot scădea la jumătate

.

Pentru a putea beneficia de rate mai mici la creditele de consum, fără garanţii ipotecare, clienţii trebuie să dovedească bancherilor că sunt foarte buni de plată.

Borkerii spun că cea mai la îndemână metodă este garantarea acestor credite cu propria casă, pentru a reduce riscul asumat de bancă şi pentru a obţine astfel dobânzi şi rate mai mici.

Ratele la credite dar şi numărul împrumuturilor luate de o persoană sau de o familie pot fi semnificativ reduse prin consolidarea lor, adică prin contopirea creditelor într-unul singur.

Brokerii recomandă această soluţie celor care au în derulare mai multe împrumuturi negarantate, inclusiv carduri de credit, care sunt înlocuite cu unul singur, garantat cu ipotecă şi automat şi cu o dobândă mai mică. După calculele lor, rata lunară se poate reduce până la jumătate, prin eşalonarea noului împrumut pe o perioadă mai mare de timp. În plus, nu mai pierdeţi timp alergând de la o bancă la alta pentru a plăti mai multe rate.

Cum scapi de şapte credite plus un card

Unirea împrumuturilor într-unul singur se poate face şi în cazul unei familii. Într-o asemenea situaţie a fost şi un cuplu care adunase nu mai puţin de şase credite de nevoi personale în franci elveţieni, euro şi lei, luate de la diferite bănci, plus un card de credit şi un împrumut de la o instituţie financiar nebancară, în condiţii nu tocmai avantajoase.

În total, aveau de returnat vreo 32.000 de euro, cu tot cu dobânzi, iar ratele lunare pe familie se ridicau la aproximativ 643 de euro, fără a aduna aici şi cardul de credit al soţiei, cu limita de sumă de 1.880 lei (aproximativ 447 euro).

Cei doi au renunţat la toate aceste credite şi au accesat unul de 45.000 de euro, garantat cu ipotecă, pe o perioadă de 30 de ani. Din calculele brokerilor reiese că noua rată a ajuns la aproximativ 421 de euro, cu 220 de euro mai puţin decât înainte de consolidare, iar familia a mai rămas şi cu un plus de 13.000 de euro.

Integral în Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.