Ofertele „doi la pret de unu”, aproape să fie interzise în Marea Britanie

0

Ofertele de genul „cumpara unul, primeste unul gratis” ar putea fi interzise pe rafturile supermarketurilor, intr-o incercare a guvernului de a reduce cantitatea de mancare care se iroseste prin bucatariile britanicilor.

.
Administratorii supermarketurilor vor primi in schimb instructiuni sa ofere reduceri de 50% si mancare ambalata intr-o varietate mai mare de cantitati, pentru ca oferta sa fie atragatoare atat pentru frigiderul unei persoane singure cat si pentru o familie mare, noteaza Times, citat de Ziare.com.

Departamentul pentru Mediu, Mancare si Afaceri Rurale cere ca magazinele sa fie de acord cu o intelegere cu privire la reducerea mancarii irosite, in caz contrar fiind amenintate cu legi care ii forteaza sa faca economii.

Recent, un studiu a demonstrat ca ofertele de genul „doi la pret de unul” sunt unul din motivele principale pentru care o treime din mancarea consumata este irosita.

Gospodariile britanice arunca anual 4,4 milioane de tone de mancare care ar fi putut fi mancata daca s-ar fi organizat diferit gestionarea proviziilor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.