EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Redacţia unui ziar ieşean a fost jefuită de 120 milioane de lei vechi

0
Redacţia săptămânalului ieşean “7 Est” a fost prădată de hoţi. În noaptea de 5 spre 6 august, în cîteva minute, trei hoţi profesionişti, cu mâinile acoperite de mănuşi, au furat calculatoare şi tehnică IT, în valoare de 120 milioane lei vechi.

.
Jaful a pus în pericol editarea ziarului care trebuia să iasă pe piaţă a doua zi. Bogdan Cihodaru, patronul “7 est” respinge varianta unei răzbunări personale şi susţine că prejudicul a fost recuperat în mare parte, mai puţin un calculator.

Hoţii au pătruns în incinta firmei care se ocupă de editarea ziarului printr-un geam uitat deschis. În câteva minute, ei au îndesat în genţi de voiaj o mare parte din tehnica şi aparatura IT.

Deşi au acţionat ca adevăraţi profesionişti cu mîinile acoperite de mănuşi din piele, spărgătorii au fost identificaţi de poliţişti după numai trei zile de căutări intense. Ancheta s-a desfăşurat într-o totală discreţie, fiind vorba de sediul unui ziar local, dar şi de numele omului de afaceri Cihodaru, patronul publicaţiei dar şi un cunoscut investitor în imobiliare.

În urma cercetărilor întreprinse de poliţiştii Secţiei IV, au fost descoperiţi trei dintre autorii jafului.Au fost prinşi Florin Văcaru şi Ioan Sfiţa, iar cel de-al treilea individ, identificat, nu a fost reţinut încă. Cea mai mare parte din pradă a fost recuperată de la o casă de amanet.

Bogdan Cihodaru şi-a recuperat lucrurile furate şi totodată a respins total varianta unei răzbunări venite din partea unor persoane rău intenţionate care au avut “un cui” împotriva sa personal, sau împotriva vreunui angajat al ziarului.

Sursa: Ziua de Iasi

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.