Cerşetorii din Marea Britanie pot câştiga până la 200 de lire pe noapte

Cersetorii din Marea Britanie pot câstiga intr-o noapte pâna la 200 de lire sterline, potrivit politiei din Leicestershire, citata de cotidienele britanice Daily Mail si Telegraph.

Politistii au descoperit un numar din ce in ce mai mare de cersetori “profesionisti”, care recurg la cersit pentru a-si suplimenta veniturile obtinute de pe urma muncii din timpul zilei.

Luna trecuta, politia din Leicestershire a arestat 20 de cersetori de pe strazile orasului Leicester, descoperind ca niciunul dintre acestia nu era persoana fara adapost.

O femeie a recunoscut chiar ca cerseste noaptea dupa o zi petrecuta la birou intre orele 9.00 si 17.00 pentru a plati o noua bucatarie pentru apartamentul sau.

Potrivit sergentului Adrian Underwood de la politia din Leicestershire, unii cersetori strâng chiar 200 de lire pe noapte in nopti cum este cea de sâmbata, suma care, timp de un an de zile, se ridica la 73.000 de lire.

Politia britanica a avertizat ca exista un numar din ce in ce mai mare de britanici care recurg la cersetorie pentru a face fata recesiunii.

Anterior, politia din Leicester anuntase o politica in trei pasi pentru a descuraja cersetoria, dupa ce fenomenul se accentuase, constituind o amenintare pentru cei care locuiau, munceau sau faceau cumparaturi in oras.

Prima data, cersetorul primeste o avertizare oficiala, iar datele sale sunt retinute de politisti. Daca este vazut din nou, cersetorul primeste o a doua avertizare.

La a treia intâlnire cu politia, cersetorul poate fi retinut si urmarit in justitie. Potrivit unor date publicitate in 2007 de catre Westminster City Council, autoritatea locala a centrului Londrei, cersetorii din capitala Marii Britanii pot câstiga pâna la 300 de lire pe zi.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.