Comisia Udrea: Ministerul Turismului nu a trimis nici 1% din documentaţia solicitată

– Deputatii social-democrati si liberali din comisia de ancheta in cazul ministrului Elena Udrea au criticat, marti, Ministerul Turismului, sustinând ca nu a trimis “nici 1% din documentatia solicitata”.

– Deputatul PSD Robert Negoita a sustinut ca “nu exista buna-credinta la minister, ci exista un comportament de arici”. În opinia sa, prin aceasta atitudine ministerul in loc sa “faca lumina, incearca sa o stinga si sa traga si draperia”.

.

“Doamna Elena Udrea ne-a transmis, prin intermediul presei, ca va participa la audieri, daca avem nelamuriri dupa ce urmarim site-ul ministerului. Este evident ca pe site exista o singura documentatie completa, referitoare la evenimentul de la Mamaia. În rest, sunt povesti”, a declarat presedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban.

El a adaugat ca Ministerul Turismului nu a transmis comisiei nici planul de achizitii, nici fisele de post ale angajatilor implicati in contractele vizate de ancheta, nici statul de functii sau alte contracte incheiate de aceasta institutie.

Potrivit lui Orban, ministerul nu a transmis comisiei “nici 1% din documentatia solicitata”. Deputatul PSD Aura Vasile a declarat, la rândul sau, ca angajatii ministerului nu ar trebui sa “puna la indoiala inteligenta parlamentarilor”.

“Plec de la ideea ca este un accident, ca salariatii doamnei Udrea nu au inteles ce le-am solicitat. Dorim sa ne desfasuram activitatea pornind de la prezumtia de nevinovatie, dar sa nu ne puna la indoiala inteligenta”, a completat deputatul social-democrat.

Deputatul PSD Robert Negoita a sustinut ca “nu exista buna-credinta la minister, ci exista un comportament de arici”. În opinia sa, prin aceasta atitudine ministerul in loc sa “faca lumina, incearca sa o stinga si sa traga si draperia”.

Pe de alta parte, deputatul PSD Nicolae Banicioiu a spus ca membrii comisiei ar trebui sa fie “mai ingaduitori cu aceasta mica necorelare”, iar secretarul comisiei sa fie mai explicit când solicita anumite documente.

Comisia a discutat si despre angajarea unor experti care sa ajute la efectuarea anchetei parlamentare. “Din partea Biroului Permanent al Camerei, ni se spune ca nu au experti pe care sa-i puna la dispozitie. Va trebui sa identificam noi acesti experti”, a spus Ludovic Orban, aratând ca pentru desfasurarea anchetei este nevoie de un expert financiar-contabil, un expert in achizitii publice, unul in marketing turistic, un specialist in IT si unul in publicitate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.