Comisia Udrea sesizează primul-ministru privind ANRMAP

1

Comisia de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea, a decis, marti, sa-l sesizeze pe primul-ministru cu privire la neregulile care s-au semnalat in activitatea Autoritatii Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP).

Decizia de a trimite o scrisoare premierului Emil Boc a fost luata cu unanimitate de voturi, dupa de membrii comisiei de ancheta au constatat ca presedintele ANRMAP a dat, in luna iunie, ordinul nr. 107/2009, care schimba in mod “ilegal” Regulamentul Autoritatii, context in care ANRMAP refuza sa puna documentele solicitate la dispozitia comisiei.

Neregulile au fost semnalate initial de deputatul UDMR Petru Lakatos, care a aratat ca, dupa incheierea activitatii comisiei de ancheta in cazul fostului ministrul al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, ANRMAP a transmis Parlamentului o adresa in care se arata ca dosarul de supraveghere va fi pus doar la dispozitia organelor de ancheta, nu si la dispozitia parlamentarilor si a primului-ministru.

“Aflu cu stupoare ca s-a publicat pe 9 iunie un nou Regulament al ANRMAP.

Am cautat, dar nu am gasit un act normativ care sa-l schimbe”, a spus Lakatos, precizând ca in aceste conditii regulamentul autoritatii prevede ca raportul de control asupra activitatii unui minister se intocmeste in termen de 30 de zile – si nu in sapte ca inainte de modificari -, iar dosarul de supraveghere se pune doar la dispozitia instantelor de judecata si a altor organe competente.

“Daca as fi in locul primului-ministru, l-as demite pe presedintele ANRMAP”, a conchis Lakatos, facând referire la modificarea Regulamentului autoritatii fara notificarea premierului.

De asemenea, presedintele comisiei de ancheta in cazul Udrea, liberalul Ludovic Orban, a aratat ca, prin adresa ANRMAP, este “clar ca se refuza punerea la dispozitia comisiei a documentelor solicitate”.

În acest context, social-democratul Aura Vasile a propus sesizarea premierului cu privire la continutul ilegal al prevederilor din ordinul 107/2009 dat de presedintele ANRMAP.

Totodata, deputatii vor solicita primului-ministru o informare cu privire la neregulile care s-au semnalat pe durata activitatii autoritatii. Comisia de ancheta ii va audia marti pe jurnalistii care au semnalat neregulile de la Ministerul Turismului cu privire la cheltuirea banilor publici.

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Cosmin spune

    bah!!! lasati scenarita ca nu erau aia asa de destepti sa schimbe legea doar ca sa o scoata pe udrea din rahat! vedeti-va putin de tara asta ca d-aia sunteti acolo!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.