Credit record la BCR: 60 milioane de euro pentru proiectul Silver Mountain

– Doar cinci companii au accesat finanţare de peste 10 mil. euro de la băncile din România în acest an, conform informaţiilor disponibile: proprietarii Auchan, CE Rovinari, Scandia, ICCO sau primăria Baia Mare.

– Recent, BCR a aprobat un credit în valoare de 60 mil. euro destinat finalizării complexului rezidenţial de lux Silver Mountain din Poiana Braşov, au declarat pentru MONEY.ro surse apropiate afacerii.

.
Proiectul, controlat de omul de afaceri Dan Fischer, este unul dintre cele mai mari din afara Capitalei şi implică investiţii totale de 350 de milioane de euro şi este format dintr-un hotel, 300 de locunţe şi un teren de golf. Conform informaţiilor disponibile, hotelul ar urma să fie deschis sub brandul Radisson.

Citeste si:  Sobolewski (BVB): România trebuie să importe, nu să exporte capital şi să continue procesul de privatizare a economiei

În ceea ce priveşte creditele luate în acest an, MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan în România, a obţinut o finanţare de 15 milioane euro de la UniCredit Ţiriac Bank, pentru deschiderea a două magazine în Bucureşti şi în Suceava.

Apoi, complexul Energetic Rovinari a contractat de la CEC Bank un credit în valoare de 100 de milioane de lei (23,6 mil. euro) pentru investiţii de mediu, iar producatorul de mezeluri  Scandia a contractat un credit de finanţare de 32,5 milioane euro de la RBS şi BCR, pentru finalizarea fabricii de la Sibiu.

Sursa: Money.ro

.

Mai multe despre proiectul Silver Mountain:

  • 8 milioane euro pentru infrastructura proiectului rezidenţial din Poiana Braşov

  • 400 milioane euro pentru staţiunea de lux Silver Mountain

.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner