EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,29 RON
(+0.32%)
GBP
5,36 RON
(-0.32%)
CHF
4,54 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.07%)
CAD
3,16 RON
(+0.23%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.3%)
CZK
0,18 RON
(-0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.84%)

Dascălu, „tăticul” mallurilor: Primele şase luni au fost teribile

– Omul de afaceri Iulian Dascalu, proprietarul a patru centre comerciale Iulius Mall deschise in Iasi, Suceava, Cluj si Timisoara, spune ca a inceput din primavara acestui an sa simta perioada de criza si in retail, fiind nevoit sa reduca nivelul chiriilor pentru o serie de chiriasi

.

„Primele sase luni ale anului au fost cele mai grele. Criza a inceput sa se simta si in retail inca din primavara, iar in lunile februarie-martie am facut si noi reduceri pentru o serie de chiriasi cu 20% in toate cele patru malluri, dar in special in cele din zona Moldovei (Iulius Mall Suceava si Iulius Mall Iasi – n.r.)”, a declarat pentru Ziarul Financiar Iulian Dascalu.

Dascalu spune ca gradul de ocupare al celor patru malluri pe care le detine a ramas la nivelul 96-98%, iar reducerile de chirii au fost operate pe o perioada determinata, pana la sfarsitul acestui an.

La nivel declarativ, directorul financiar al „Iulius Group”, Emilian Grosu, susţine că „am continuat sa crestem in primul semestru al acestui an”, unul dintre factorii care au determinat această creştere fiind deschiderea unui proiect nou – Iulius Mall Suceava„care nu genera venituri in primul semestru al anului trecut”, a adăugat acesta.

Însă, situaţia din teren arată că la Iulius Mall Suceava criza îşi arată colţii, în ultimilie luni fiind concediate mai multe persoane care lucrau în cadrul centrului comercial.

Astfel, de la firma Iulius Management Center au fost concediate zece persoane, în timp ce de la firma MGV Distri-Hiper Bucureşti care are hipermarketul Auchan – magazinul ancoră al Iulius Mall Suceava – au fost disponibilizate nu mai puţin de 34 de persoane.

În evidenţele ITM Suceava, Iulius Mall Suceava apare printre principalii „furnizori de şomeri” din judeţ, în ultimele luni.


Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata