Iulius Mall Suceava, printre principalii „furnizori de şomeri” din judeţ

– Potrivit evidenţelor ITM Suceava, printre persoanele juridice care în ultimile trei luni au dat afară mai mulţi angajaţi se numără Forestfalt SA, Holzindustrie Schweighofer, Smart Image, Cominco Bucovina, Regnafor

– Iulius Management Center a concediat 10 persoane, în timp ce MGV Distri-Hiper Bucureşti, care are hipermarketul Auchan din cadrul Iulius Mall Suceava, a disponibilizat 34 de persoane

.

Firme care odinioară erau prospere şi de la care se aştepta o revigorare economică sunt nevoite acum să facă un mare pas înapoi.

În ultimele trei luni, Forestfalt a concediat 149 de persoane, 127 de muncitori de la Smart Image au plecat acasă, 120 de la Holzindustrie Schweighofer, 108 de la Cominco Bucovina şi 94 de la Regnafor.

Vecinii de peste gard a austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer, compania austriacă Egger a avut şi ea de concediat 16 muncitori, în perioada mai-iunie.

Criza taie din angajaţii Iulius Mall

În ultimilie luni au fost concediate mai multe persoane care lucrau în cadrul Iulius Mall, fie la firma propriu-zisă, fie la alte societăţi care funcţionează în spaţiile comerciale din cadrul centrului comercial respectiv.

Astfel, de la firma Iulius Management Center au fost concediate zece persoane, în timp ce de la firma MGV Distri-Hiper Bucureşti care are hipermarketul Auchan – magazinul ancoră al Iulius Mall Suceava – au fost disponibilizate nu mai puţin de 34 de persoane.

Conform celor de la AJOFM Suceava, numai în luna iunie cei de la reţeaua de magazine Fidelio au dat afară zece persoane iar în luna iulie încă nouă persoane.

Şi firmele de pază au plătit tribut

Sectoare afectate nu au fost doar cel de construcţii sau comerţ, ci şi de la firmele de pază şi protecţie.
Astfel, conform ITM Suceava, 49 de persoane au fost disponibilizate de la Grup Est Security, 31 de la Grup Est Security Expert, 29 de persoane de la E.K.I.P.A. Salt Guard, 25 de persoane de la Rom Guard, 20 de persoane de la Master Guard, 18 de la Cobra Security, Real Protection Guard cu 11 salariaţi.

În evidenţele AJOFM, apar cu disponibilizări şi o serie de instituţii precum Casa Judeţeană de Pensii, şcoli, primării, trei protopopiate şi o parohie.

Sursa: Obiectiv de Suceava

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.