Lăcomia imobiliarilor lasă oamenii pe drumuri

1

– Au construit cu banii cumpărătorilor, au supraestimat cererea de locuinţe, nu au luat în seamă semnele crizei. Acum, principalele victime sunt clienţii, nu dezvoltatorii.

.
«V-am dat toţi banii acum doi ani. Îmi vreau apartamentul!», spune răspicat o femeie din primele rânduri, stârnind un mic vacarm în încăperea plină, până aproape de refuz, de clienţi ai ansamblului rezidenţial Planorama.

„Trebuie să înţelegeţi că nici pe noi nu ne-a ocolit criza…“, încearcă o explicaţie timidă reprezentantul dezvoltatorului Euro Habitat. „Ce criză?! În 2007 nu era nicio criză!“, îl întrerup mai multe voci furioase.

Ne-aţi luat banii şi, în loc să finalizaţi blocul nostru, aţi mai ridicat alte trei. Iar acum nu mai aveţi fonduri să-l terminaţi nici pe primul. Asta e, n-are nicio legătură cu criza!“, aproape strigă un bărbat aşezat lângă uşă, la doi paşi de agenţii de pază care supraveghează discret mulţimea.

„Am cumpărat un apartament de trei camere cu circa 70.000 de euro. Am dat iniţial un avans, iar în decembrie 2008, l-am achitat integral şi trebuia să mă mut pe 11 ianuarie, după alte nenumărate amânări. Suntem în august şi, după cum vedeţi, suntem tot în stradă“, spune Daniel Stătescu, unul dintre bucureştenii cărora ansamblul din strada Doamna Ghica li s-a părut, în urmă cu trei ani, cea mai bună alegere.

Nici măcar nu avem acces în propriile case, pentru că firma care a realizat finisajele a luat cheile şi nu le va returna decât atunci când va fi plătită. Nici nu mai vorbesc că finisajele sunt de calitate foarte proastă, că în parcarea subterană este haos şi că instalaţiile mai au mult până să funcţioneze“, adaugă bărbatul.

Planorama nu este, însă, decât unul dintre proiectele rezidenţiale ai căror clienţi s-au trezit că între termenul de finalizare agreat şi cel real este o mare diferenţă. Numai în Capitală, numărul apartamentelor aflate în această situaţie este estimat la peste 10.000.

Integral în Capital

.

Cititi si

.

Citește și
1 Comentariu
  1. propietar spune

    doamna aceea a fost pacalita magistral, ii vind eu o garsoniera centrala care poate fi transformata in 2 camere cu terasa si balcon, decomandata , cu boxa in susol si in pod, cu 60 de mii de euro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.