EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Salariul minim pe economie va fi păstrat ca referinţă pentru Legea salarizarii unice

0

Ministerul Muncii este preocupat de pastrarea salariului minim pe economie ca element de referinta pentru realizarea Legii salarizarii unice, o renuntare la acest reper diminuând caracterul reformist al Legii cu 50%, a declarat, marti, Marian Sârbu, ministrul Muncii, dupa intâlnirea cu reprezentantii sindicatelor.

“Suntem preocupati de pastrarea salariului minim pe economie ca element de referinta pentru Legea salarizarii unice. Renuntarea la acest element ar duce la o diminuare a caracterului reformist al legii, cu 50%.

Mai intâi, problema sustinerii financiare va fi realizata dupa stabilirea unei ierarhii in salarizare.

Apoi, pot exista legi anuale care sa respecte acest cod”, a afirmat Sârbu. Totodata, ministrul Muncii a mentionat ca in discutiile avute cu reprezentantii sindicatelor a incercat sa prezinte acestora efectele sociale ale salarizarii unice.

“În zilele urmatoare vom avea si alte discutii si vom vedea cum putem sa preintâmpinam aceste efecte”, a adaugat Sârbu.
În ceea ce priveste scrisoarea trimisa de catre autoritatile române Fondului Monetar International (FMI), oficialul a declarat ca in aceasta nu se vorbeste despre o diminuare a a personalului bugetar din punct de vedere cantitativ.

“Este vorba de o reasezare a cheltuielilor cu salariile. Scrisoarea FMI revalideaza punctele de vedere ale Ministerului Muncii.

Se pastreaza nevoia Legii salarizarii unice, reforma sistemului de pensii, cresterea punctului de pensie cu doua puncte, cresterea pensiei sociale minime”, a spus Sârbu.

Referitor la decizia autoritatilor de a trimite fortat in concediu de odihna, pentru o perioada echivalenta a 10 zile lucratoare, a personalului bugetar, ministrul Muncii a precizat:
“Este u subiect care va necesita discutii cu sindicatele. Va exista un dialog social al carui scop va fi eficientizarea, si nu disponibilizarea”.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.