Drumul Iaşi-Botoşani primeşte 77,6 milioane RON de la minister

Ministerul Dezvoltării şi Locuinţei Regionale a aprobat contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 282, Iaşi-Botoşani, în valoare de 77,6 milioane RON.

.

În cadrul proiectului se doreşte ca o porţiune de 38,344 km de drum să fie reparată: localitatea Ţigănaşi-Vlădeni pentru tronsonul DJ 282C, localitatea Şipote pentru tronsonul DJ 282 şi Plugari pentru tronsonul DJ 282B.

„Am primit notificare de la Agenţia de Dezvoltare Regională, organismul intermediar între CJ şi Minister că este făcut contractul şi că mai sunt necesare doar câteva avize pe care le putem obţine în cel mult două săptămâni”, a declarat Teodora Jinga, şef Serviciu de Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi.

După semnarea contractului, CJ va putea scăpa de achitarea a 7 milioane RON, care reprezentau plata suplimentării bugetului pentru proiect. După modificarea proiectului, CJ trebuia să achite 9,57 milioane RON faţă de 2 milioane RON, cât a fost iniţial estimată contribuţia CJ.

Sursa: Ziua de Iaşi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.