Ghid pentru cei care vor să lucreze în Spania

0

Pentru a ramane pe teritoriul spaniol pe o perioada de pana la trei luni, este suficient ca persoanele interesate sa detina un act de identitate valabil in care sa fie mentionata cetatenia.

.

Daca se doreste obtinerea dreptului de rezidenta pe o perioada mai mare trebuie sa se solicite inregistrarea in Registrul Central al Cetatenilor Straini (Registro Central de Extranjeros), la Oficiul pentru Cetateni Straini (Oficina de Extranjeros) sau, in lipsa acestuia, la Comisariatul Provincial de Politie din zona unde persoanele doresc sa ramana.

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi susţin ca pentru eliberarea certificatului de inregistrare sau a permisului de rezidenta, se plateste o taxa de 7,85 euro.

Acordul dintre Romania si Regatul Spaniei pentru reglementarea circulatiei fortei de munca, ratificat prin Legea nr. 464/2002, mentioneaza trei categorii de lucratori.

Lucratorii permanenti sunt cei care vor fi angajati pentru o perioada initiala de cel putin un an, lucratorii sezonieri vor sta timp de noua luni, pana la un an, iar cea de-a treia categorie este reprezentata de stagiari, cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, care doresc sa isi perfectioneze pregatirea profesionala si lingvistica, acestia putand sta pe teritoriul spaniol pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii acesteia cu cel mult sase luni.

Sursa: Flacăra Iaşului

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.