Guvernul a aprobat desfiinţarea învăţământului la distanţă, la Spiru Haret

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat că Guvernul a adoptat ordonanţa care fixează măsurile propuse de Ministerul Educaţiei pentru intrarea în legalitate a Universităţii „Spiru Haret”, în speţă fiind vorba de desfiinţarea învăţământului la distanţă.


– Andronescu a mai spus că studenţii Universităţii „Spiru Haret” din anii II şi III la învăţământul la distanţă se pot transfera la un alt program de studii care să fie acreditat.

.

Ministerul Educaţiei (MECI) nu va recunoaşte diplomele pe care Universitatea „Spiru Haret” (USH) le va emite celor care se înscriu în acest an la învăţământul la distanţă, scrie Gândul.

Anunţul a fost făcut de către ministrul Ecaterina Andronescu, care a precizat că universitatea primeşte dreptul de organiza admitere la specializările pentru care are aviz legal, acestea fiind reintroduse în rândul celor recunoscute de MECI:

„Prin anexă la hotărârea de guvern trecem acele programe de studii care au autorizare provizorie sau acreditare, dar fără învăţământul la distanţă unde s-au constatat neregulile pe care le ştiţi. Prin urmare, ei pot să facă admitere acolo unde există acoperire legală.

Cine se înscrie îşi asumă riscul nerecunoaşterii documentelor de studii la final. În mod categoric nu vor avea studii recunoscute. Nu ne putem juca şi cu atât mai mult nu ne putem juca cu diplomele româneşti care în afară îşi pierd credibilitatea. Oricine se înscrie la ID trebuie să ştie că nu are nicio şansă să aibă o diplomă recunoscută. O face pe cont propriu”.

„Si Codul despre care am vorbit inlocuieste sistemul de invatamant la distanta cu invatamantul la distanta cu frecventa redusa. Pentru ca este anormal sa nu vezi profesorul niciodata, o ora sau o jumatate de ora, in tot ciclul de invatamant”, a subliniat Ecaterina Andronescu.

De asemenea, Ordonanta cere Universitatii „Spiru Haret” sa organizeze alegeri avand in vedere ca rectorul nu a mai fost validat de minister, asa cum cere Legea din anul 2000.

Totodata, institutia va intra intr-o perioada de monitorizare speciala care se face pe baza unei metodologii pe care o elaboreaza Ministerul Educatiei.

In ceea ce priveste studentii de la Drept care au terminat cu 180 de credite, „o modalitatea de abordare total in contradictie cu ceea ce cere Legea invatamantului, Ordonanta stabileste ca ei trebuie sa-si completeze studiile de la 180 la 240 de credite, adica de la 3 ani la 4 ani, asa cum de altfel Legea invatamantului stabileste din anul 2004, dar universitatea din pacate nu a observat sau s-a facut ca trece pe langa lege si sigur ca i-a incurcat din pacate pe acesti studenti care au finalizat cu 180 de credite”, a adaugat ministrul Educatiei.

De asemenea, Ordonanta stabileste faptul ca studentii care sunt inscrisi in anul I sau II la invatamantul la distanta pot sa beneficieze de transferul la un alt program de studiu care sa fie acreditat, in asa fel incat sa-si poata finaliza studiile, iar diploma la sfarsitul studiilor sa poata fi recunoscuta.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Cetateanul ne-abramburit spune

    Mare este gradina Ministerului Ne-Educatiei Nationale si Mare abrambureala este in ea. Pe banii nostri, finantam moonstri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.