Milionar intrat în insolvenţă: m-am „fript” cu băncile şi cu maşinile de lux

– Omul de afaceri ieşean Ionel Agrigoroaei a ajuns pentru a treia oara pe buza prapastiei. Principala sa afacere, fabrica de textile Aya Sports, a intrat in insolventa.

.

A fost lovit din mai multe parti si strins, ca intr-un cleste, din care nu a mai reusit sa iasa. Pe de o parte s-a aflat cel mai mare client care nu i-a mai achitat facturile la timp, iar de cealalta parte bancile care i-au taiat toate liniile de creditare. „Capac mi-a pus una dintre ele care m-a dus cu vorba, pina la sfirsitul lui martie, ca imi reinnoieste linia. Dar nu a fost asa.

Apoi, cel mai mare client al meu (n.r. – supermarket-ul Selgros care aducea 40% din cifra de afaceri a firmei Aya Sports) a inceput sa faca plati la termene din ce in ce mai lungi. Cind s-au complicat si mai mult lucrurile, in ziua platii ma trezeam ca primeam retur de marfa sau eram obligat sa fac discount-uri peste limitele normale”, ne-a povestit Agrigoroaei.

„Bancile ma hartuiau zilnic, sa le dau bani, iar eu nu mai aveam de unde. Discutam cite patru ore la telefon pe zi si, de fiecare data, acelasi lucru: «da-ne bani», «nu am». Ajunsesem sa negociez cu bancile la ora 10.30 noaptea, iar propunerile de rescadentare sa fie de o luna jumatate, cu conditia sa imi pun toata casa gaj. Stiam cu totii ca nu pot plati intr-un astfel de interval. Abia pe 24 martie, cind am intrat in CIP (n.r. – Centrala Incidentelor de Plata), am inceput sa dorm. Mi-am dat seama ca nu mai am ce sa fac. Am cintat cip-cirip si asta e”, si-a reamintit Agrigoroaei.

Maşinile de lux i-au săpat groapa

Lovitura decisivă i-a fost data de firma de leasing  NGB Leasing IFN SA – fosta Eurial Leasing IFN SA, care a cerut si a obtinut insolventa firmei Aya Sports pentru o datorie de 40.000 RON, reprezentând rate neplatite pentru doua autoturisme Peugeot.

Acum, cind trage linie, constata ca are datorii la banci in valoare de 1,4 milioane RON si 200.000 RON de la furnizori. Asta dupa ce a adus bani de acasa si a platit in contul firmei si la banci in jur de 1 milion RON.

In depozitele societatii, la care acum nu mai lucreaza nimeni, mai are produse evaluate la 1,3 milioane RON.

Sursa: Ziarul de Iaşi

Citește și
1 Comentariu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.