Proiect pentru un nou hipermarket în Iaşi

La marginea municipiului Iasi, intre depozitul Arabesque si Antibiotice, ar urma sa fie construit un nou hipermarket.

.

Cererea de tema PUZ este depusa de Nicolae Balutescu, prin Marius Hauta. Conform documentatiei, suprafata studiata pentru construirea de spatii comerciale si cladiri de birouri este de peste trei hectare.

„Terenul este situat in Pacurari. A fost o discutie legata de circulatia auto. Are iesire la drumul european. Noi am fost de acord, dar inainte de a trece planul urbanistic zonal trebuie sa obtina un aviz de la comisia de circulatie. O alta conditie este ca proprietarii sa se ocupe de retelele de utilitati si de racordul lor la cele existente”, a declarat consilierul local al PNL Radu Botez, membru al comisiei de urbanism.

Un alt proiect important de pe ordinea de zi a vizat construirea unui cartier de vile, în zona Galata. Si in acest caz este doar o intentie, o tema PUZ solicitata de Liviu Sadovschi.

„Si in acest caz trebuie intii un aviz de la comisia de circulatie. S-a construit foarte mult in Galata si trebuie vazut cum afecteaza circulatia auto si ce masuri se impun pentru a nu o ingreuna si mai tare”, a explicat Botez.

Suprafata studiata pentru acest nou cartier de vile este de 27.500 mp. Cladirile ar urma sa fie construite cu demisol, parter, etaj si mansarda.

Sursa: Ziarul de Iaşi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.