Salariul mare nu mai e de ajuns pentru un credit. Băncile au ajuns să verifice şi angajatorii

Credeati ca un salariu mare va garanteaza fara nicio problema accesul la un credit, anul acesta? Nu este chiar asa, spun brokerii, iar bancile confirma.

.
„Bancherii se uita la situatia economica a angajatorului, tinand cont in acelasi timp si de domeniul in care activeaza firma, dar si de perspectivele de pe piata muncii pentru meseria pe care o are solicitantul.

Toate aceste informatii pot duce la respingerea dosarului, daca asa reiese din analiza de risc”, a declarat pentru Gandul Anca Bidian, director general Kiwi Finance – firma specializata in intermedierea de credite.

De exemplu, daca un zidar, angajat al unei firme de constructii aflate in pragul falimentului si cu datorii la stat, se gandeste sa obtina un credit, sansele lui sunt minime, mai ales ca nici nu exista cerere de muncitori in acest sector.

„Atunci cand va ramane fara loc de munca, muncitorul respectiv cu greu va mai gasi de lucru, avand in vedere ca este un exces de forta de munca pe acest segment”, explica Bidian.

Lucrurile stau cu totul altfel pentru un neurochirurg, chiar si in cazul in care clinica unde lucreaza se inchide. Banca va spune da in cazul lui, pentru ca este putin probabil ca va intampina dificultati in gasirea unui loc de munca.

Reprezentanţii BCR, cea mai mare bancă de pe piaţa românească, confirmă practica, una normală pe timp de criză, cu atât mai mult în momentul economic actual. „Aşa se întâmplă nu numai la BCR, fiind o practică generalizată la nivelul întregii pieţe bancare”, ne-a declarat Cornel Cojocaru, directorul de comunicare al băncii.

Verificarea situaţiei economice a unui angajator se face pe baza datelor din bilanţ publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor, precum şi a informaţiilor privind datoriile care se găsesc pe site-ulAgenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Integral în Gândul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.